John Deere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
John Deere
John Deere
John Deere logo
Org.formAksjeselskap
Org.nummer957 269 222
Etablert1837
HovedkontorUSA Moline
BransjeLandbruksmaskin produsent
Produkt(er)Landbruksmaskiner
Grunnlegger(e)John Deere
NøkkelpersonerJohn Deere
Omsetning$ 3,5 mrd
Nettsidehttp://www.deere.se/
John Deere traktor
John Deere Pavilion i Moline, Illinois
John Deere hagetraktor
John Deere hjort

Deere & Company, kjent under merkenavnet John Deere, er en amerikansk traktorprodusent og et av de fire eldste selskapene i USA. Selskapet ble grunnlagt av smeden og oppfinneren John Deere i 1837.

Merket har en hjort som logo, og kjennetegnes ellers ved en dyp grønnfarge som hovedfarge, foruten detaljer i gult (stripe på panseret, gule felger).

Foruten traktorer produserer John Deere (john deere var i starten bare maskiner) skurtreskere, grasutstyr, såmaskiner, bomullshøstere og sjølgående eksaktsnittere. I tillegg har konsernet egne divisjoner for anleggsmaskiner, plenklippere, skogsmaskiner, samt maskiner for grøntpleie innen hage-, park- og golfsektoren.

Traktorer som leveres i Norge er primært produsert i Mannheim, Tyskland, hvor John Deere i 1956 kjøpte Lanz-fabrikken. Konsernets hovedkontor ligger i Moline, Illinois. Den amerikanske traktorproduksjonen skjer i Waterloo i Iowa.

Til Norge importeres John Deere av Reinhardt Maskin og Felleskjøpet. Merket har i flere år toppet registreringsstatistikken, og hadde i 2005 25,3 prosent av alle nyregistrerte traktorer i Norge med 1020 enheter. 2005 var John Deeres beste år i Norge gjennom tidene.

Kilder/referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

John Deere er den mest solgte traktoren i både Norge og Danmark.

http://www.deere.com/en_US/deerecom/index.html