Hopp til innhold

Teleskoptruck

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Teleskoptrucker eller teleskoplastere deles i 3 hovedkategorier.

  • Fast bom: er teleskoptruck med fast bom som ikke kan svinges, noen maskiner kan sideskifte bommen noen grader til begge sider.
  • Rundsving: Roterende teleskoptrucker er svært allsidige og fleksible maskiner. De brukes til mange bruksområder for å kunne utstyre forskjellige tilbehør som gafler, vinsjer og plattformer og er utstyrt med 360 ° rotasjon. multifunksjonelle 3-i-1-maskiner[død lenke]. rundsvingende maskiner finnes i mange versjoner med løftekraft fra 5 til 13 tonn og løftehøyde fra 20 til 46 meter.
  • Tung løft fast bom: teleskoptrucker med fast bom som er laget for last fra 10 tonn og oppover. gjerne med løftehøyde fra 10 til 20 meter.


Teleskoptruck, fast bom
Teleskoptruck i bruk, fast bom

En teleskoptruck eller teleskoplaster er en anleggsmaskin med lastearm som teleskoperer mer enn to meter. Normalt med tre mulige styreformer. (forhjulsstyring - firehjulsstyring og krabbestyring.) Teleskoptrucker brukes i alle typer bygg og anleggsvirksomhet og løser oppgaver innen alle fagfelt.


Merker og produsenter :

Noen av de store kjente som produserer og leverer teleskoptrucker i alle kategorier, er alle lokalisert i Modena-området i Italia.


Rundsvingende teleskoptruck fra Magni, den ledende produsenten av teleskoptrucker

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata