Jason Bonham

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jason Bonham
Jason Bonham 2009.jpg
FødtJason Bonham
15. juli 1966[1] (53 år)
Dudley
Far John Bonham
Beskjeftigelse Trommeslager, skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Led Zeppelin
Musikalsk karriere
Sjangerhard rock, heavy metal, blues-rock, rock and roll
Instrumenttrommer
Aktive år1983–
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Ensemble(r)
Jason Bonham's Led Zeppelin Experience
Tidligere band
Virginia Wolf
Bonham
Led Zeppelin
UFO
Foreigner

Jason Bonham (født 15. juli 1966 i Dudley) er en engelsk trommeslager, mest kjent som musiker i bandene Foreigner og UFO, samt for at han har spilt sammen med Led Zeppelin på enkelte konserter. Han er sønn av Led Zeppelins avdøde trommeslager John Bonham.

Jason Bonham begynte å spille trommer da han var fire år, og ble med i sitt første band «Airrace» som 17-åring. I 1985 ble han med i bandet «Virginia Wolf», som han spilte inn to album sammen med. Senere på 1980-tallet startet han sitt eget band, «Bonham».

I 1988 spilte han på Jimmy Pages soloalbum Outrider, og var også med på den påfølgende turneen. I mai samme år tok han farens plass i Led Zeppelin for første gang, da han på Atlantic Records' 40-års jubileumskonsert ble med Jimmy Page, Robert Plant og John Paul Jones på scenen.

1990- og 2000-tallet spilte Jason Bonham i forskjellige versjoner av eget band, samt med en rekke kjente artister. Blant annet var han trommeslager for Foreigner fra 2004 til 2007.

I 2007 spilte han igjen sammen med Page, Plant og Jones som Led Zeppelin på The O2 Arena i London, en konsert til ære for den tidligere lederen av Atlantic Records, Ahmet Ertegün. Konserten ble i 2012 utgitt på CD-en og DVD-en Celebration Day.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]