Icewind Dale (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Icewind Dale
UtviklerBlack Isle Studios
UtgiverInterplay Entertainment
DistributørWizards of the Coast
Google Play
App Store
KomponistJeremy Soule
Siste versjon1.06
PlattformMicrosoft Windows
macOS
Android
iOS
Klassisk MacOS
Utgivelse29. juni 2000
SjangerRollespill
ModusFlerspiller, enspiller, samarbeid
Nettstedwww.interplay.com/icewind/
Neste i serienIcewind Dale II

Icewind Dale er et videospill under kategorien rollespill. Det er oppkalt etter den arktiske regionen av Fâerun, der spillet foregår. Det ble utgitt av Black Isle Studios i 2000.[1]

Spillet er, som mange andre spill i den samme genren, basert på den kjente Infinity motor, laget av BioWare.[2]

Spillet ble en så stor suksess, at det ble laget en utvidelespakke, Icewind Dale: Heart of Winter, som kom ut i 2001.[3] Senere kom det også enda en tilleggspakke, Icewind Dale: Trial of the Luremaster som kunne lastes ned fra internett. Grunnen til den siste tilleggspakken var at mange mente at den første var altfor kort.[trenger referanse] I 2002 kom oppfølgeren Icewind Dale II.[4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren begynner med å planlegge en ekspedisjon med opptil seks andre karakterer, enten ved å lage nye karakterer eller importere spillerne fra et annet spill. Hver nye karakter som blir opprettet krever at spilleren blant annet gir dem navn, kjønn, rase og andre opplysninger, samt bestemmer deres evner og våpen-ferdigheter. Alle disse opplysningene påvirker hvilke våpen og kamp-stiler de kan bruke, og hvor dyktige de kan være til å slåss.

I byen Easthaven blir en gruppe eventyrere møtt i en taverna sammen med byens leder, Hrothgar, som inviterer dem til å bli med ham på en ekspedisjon for å undersøke byen Kuldahar, etter at de har mottatt en rekke rapporter angående merkelige hendelser fra området. På veien til Kuldahar blir ekspedisjonen tatt i bakhold av monster kalt frostkjemper som forårsaker et stort skred som sperrer stien tilbake til Easthaven. Ekspedisjonen fortsetter videre mot Kuldahar, og oppdager at en mystisk ond kraft har kidnappet landsbyboere, forårsaker unormale vær-mønstre, og andre hendelser.

Ekspedisjonen forsøker å oppdage kilden bak alle disse hendelsene, og eventyrerne begynner med å lete i Vale of Shadows - et område som inneholder Kuldahars krypter, på grunn av rykter om u-døde skapninger. Ekspedisjonen møter en forbannet ond ånd som heter Kresselack. Denne skapningen forteller at den egentlige trusselen ligger andre steder. Spilleren må deretter forsøke å finne ut hva som egentlig har skjedd i området, og finne igjen alle de savnede landsbyboerne.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Icewind Dale». Metacritic. Besøkt 6. mars 2016. 
  2. ^ «Baldur's Gate: Enhanced Edition review: Flawed, but still classic». Ars Technica. Besøkt 6. mars 2016. 
  3. ^ «Icewind Dale: Heart of Winter for Windows (2001) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 6. mars 2016. 
  4. ^ «PC Games: Icewind Dale 2 Trailer and Interview». 4. juni 2002. Arkivert fra originalen 4. juni 2002. Besøkt 6. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]