Hopp til innhold

IBRA media

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «IBRA»)

IBRA media, tidligere IBRA radio, er en kristen media organisasjon. IBRA media er blant de største TV- og radiostasjoner i verden[trenger referanse] og eies av pinsemenighetene i Norden.

IBRA er nøytral politisk og retter ikke kritikk mot andre religioner eller trossamfunn. Formålet er å forkynne evangeliet til unådde folkegrupper. Programmene har stor bredde, med fokus på samfunnsliv, familie og ungdom.[trenger referanse] Informasjonsprogrammer om aids, utdanning, barn, helse, familie, forsoning og tilgivelse er tema som stadig tas opp.[trenger referanse]

Navnet er forkortelse fra International Broadcast Association.

IBRA sender radio og TV til 110 land, på 86 forskjellige språk.[trenger referanse] De har ca. 700 sendetimer hver uke og leier sendetid på ca. 200 radiostasjoner. Sendingene går over satellitt (TV), FM, kortbølge, langbølge, DAB og nettradio Det er beregnet at 100 millioner tv- og radioseere følger sendingene regelmessig.[1]

Hver dag mottar IBRA flere tusen responser på sine programmer.[trenger referanse] Hvert år tilkjennegir mer enn 250 000 mennesker at de har tatt imot frelsen, som et direkte resultat av lytting på programmene.[trenger referanse] Alle som henvender seg personlig gjennom brev eller telefon får et personlig svar. IBRA har mer enn 500 medarbeidere og samarbeidsparter.[trenger referanse]

IBRA ble startet av Lewi Pethrus i Sverige i 1955. Omtrent samtidig startet også samarbeidet med pinsebevegelsen i Norge. I begynnelsen var IBRA en radiokanal for folk i Skandinavia, men etterhvert har den utviklet seg til et media arbeid rettet mot de unådde (ikke evangeliserte) folk i verden.

IBRA har kontor i hvert av de nordiske land, det norske arbeidet kalles IBRA media Norge, har hovedkontor i Mosjøen, og ledes av Jan Nestvold.

Aksjon Ibrahim

[rediger | rediger kilde]

IBRA media er sentrale i Aksjon Ibrahim, som er et nettverk som samler skandinavisk pinsemisjons arbeid i «araberverdenen», Nord-Afrika og Midtøsten. Hovedbasen er på Kypros. IBRA startet med sendinger i Midtøsten i 1995 og når mesteparten av det muslimske kjerneområdet.

I år 2005 mottok IBRA gjennomsnittlig 6 000 henvendelser i måneden fra Midtøsten og nordlige Afrika. Responsen fra lytterne har i 2006 økt betydelig, til omtrent 33 000 henvendelser i måneden.[2] Det vil si at det er svært mange som lytter til sendingen, da hver lytter som tar kontakt representerer mange (tusen) som ikke gir respons.

IBRAs satsing på internettradio i Nord-Afrika og Tyrkia er pionerarbeid,[trenger referanse] foruten at tidligere programmer kan lyttes til, sender de live radio over nettet. De aller fleste sendingene er på arabisk, men en og annen er på fransk eller engelsk. Ungdomskanalen Radio Al Shabad skal også være et treffsted med et debattforum direkte i nettradioen.

«I hele verden»

[rediger | rediger kilde]

De fleste av IBRAs radiosendinger kan høres i Midtøsten og Nord-Afrika.

I Latin-Amerika IBRAs arbeid i Thailand kalles The Way of Life.

I Øst-Afrika heter arbeidet Harbari Maalum Media.

I Europa er de særlig i det tidligere Øst-Europa at IBRAs sendinger kan høres. Radiokanalen Raadio7 ble startet i Estland av IBRA i 1993. I dag dekker den nesten hele landet og sender nesten hele døgnet. Den russiske kanalen Russian Christian Radio sender også over internett.

IBRA magasinet

[rediger | rediger kilde]

Er et tidsskrift som tar utfordringer i arbeidet og har mange vitnesbyrd fra mennesker som har gitt respons på IBRAs arbeid. Bladet utkommer med seks nummer hvert år. Bladet har frivillig kontingent.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ tall fra IBRA. (IBRA magasinet. 1. utgave 2007. side 7.)
  2. ^ Korsets Seier, Eksplosjon for evangeliet i Midtøsten. 12. januar 2007, side 12-13.
  • Korsets Seier, Dette er IBRA, 25. august 2006, side 12.
  • Korsets Seier, Eksplosjon for evangeliet i Midtøsten. 12. januar 2007, side 12-13.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata