Hilton Forrest Deakin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hilton Forrest Deakin
Født13. nov. 1932Rediger på Wikidata
Seymour
Død28. sep. 2022[1]Rediger på Wikidata (89 år)
BeskjeftigelseKatolsk prest (1958–), katolsk biskop (1993–) Rediger på Wikidata
Embete
NasjonalitetAustralia
Erkebispedømmet Melbourne

Hilton Forrest Deakin (født 13. november 1932 i Seymour i Victoria i Australia, død 28. september 2022 i Balwyn) var en australsk katolsk geistlig og hjelpebiskop i Melbourne.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Hilton Deakin var sønn av Arthur og Ruby, og fikk sin tidlige utdanning ved St Joseph's i Finley, St Mary's i Thornbury og Parade College i East Melbourne. Han begynte deretter på Corpus Christi College Seminary, deretter i Werribee, i 1951.

Prest[rediger | rediger kilde]

Koadjutor-erkebiskopen av Melbourne, Justin Daniel Simonds, ordinerte ham til prest 27. juli 1958 ved St. Patrick's Cathedral i Melbourne. Deakin virket som sjelesørger i Moonee Ponds; St Patricks katedral; Box Hill; Glen Iris og Mount Eliza. I 1987 ble Deakin utnevnt til generalvikar for erkebispedømmet.

Hjelpebiskop i Melbourne[rediger | rediger kilde]

Den 30. desember 1992 ble han utnevnt til hjelpebiskop i Melbourne og titulærbiskop av Murthlacum av pave Johannes Paul II. Erkebiskopen av Melbourne, Thomas Francis Little, ordinerte ham til biskop den 3. mars neste år; medkonsekratorer var Joseph Peter O'Connell, hjelpebiskop i Melbourne, og Eric Gerard Perkins, hjelpebiskop i Melbourne.

Deakin ble blant annet utnevnt til bispelig vikar for migranter og flyktninger. Han hadde en stor interesse for sakral musikk og St. Patrick's Cathedral Choir.

Deakin gjorde en spesiell innsats for å hjelpe mennesker i vanskeligheter. På 1970-tallet tok han en bachelorgrad fra Monash University og ble uteksaminert i 1977 med en doktorgrad i antropologi. Blant Hans interesseområder var aboriginernes situasjon, han var president i Caritas Oceania og visepresident for Caritas Internationalis. I tillegg var Deakin aktiv i Indonesia-okkuperte Øst-Timor. Han var blant de katolske prelater som ledsaget Dílis biskop Carlos Filipe Ximenes Belo til fredsprisseremonien i Oslo i 1996.

Den 13. november 2007 innvilget pave Benedikt XVI biskop Deakins aldersrelaterte avskjedssøknad på hans 75-årsdag.

Han døde 28. september 2022 i en alder av 89 år på Justin Villa Aged Care i Balwyn,[2] en forstad til Melbourne.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]