Hellesylt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 62°5′13″N 6°52′13″Ø

Hellesylt
Hellesylt
Land Norge Norge
Fylke Møre og Romsdal
Kommune Stranda
Areal 0.43 km²
Befolkning 254[a] (2015)
Bef.tetthet 590,7 innb./km²
Postnummer 6218 Hellesylt

Hellesylt er et tettsted i Stranda kommune i Møre og Romsdal. Tettstedet har 254 innbyggere per 1. januar 2015.[1] Hellesylt er senteret i den vesle bygda Sunnylven, som tidligere var en egen kommune bestående av de to bygdesamfunnene Sunnylven og Geiranger, men ble slått sammen med Stranda kommune 1. januar 1965.

Stedet[rediger | rediger kilde]

Hele Sunnylven har i overkant av 600 innbyggere (2006). Hellesylt ligger i enden av Sunnylvsfjorden, ikke langt fra den mer kjente Geirangerfjorden. Hellesylt ligger under en konstant trussel av at fjellpartiet Åkernesremna på 90 millioner kubikkmeter skal rase ut i fjorden og skape en flodbølge som vil ødelegge store deler av bygda. Staten bevilger flere millioner kroner årlig til overvåkning av fjellpartiet, som har en stadig økende akselerasjon mot utrasning.

Hellesylt er også med i et prosjekt kallet «Hellesylt vekst» som jobber for å gjøre Hellesylt til et mer attraktivt sted å bo. Prosjektet har de siste par årene bl.a hjulpet (direkte eller indirekte) bygda til å få et ungdomshus, styrkerom, nettsted m.m.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå. Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune. 1. januar 2011