Hellesylt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hellesylt
LandNorges flagg Norge
FylkeMøre og Romsdal
KommuneStranda
Postnummer6218 Hellesylt
Areal0,42 km²
Befolkning241[a] (2023)
Bef.tetthet573,8 innb./km²
Høyde o.h.77 meter
Kart
Hellesylt
62°05′16″N 6°51′38″Ø

Hellesylt er et tettsted i Stranda kommune i Møre og Romsdal. Tettstedet har 241 innbyggere per 1. januar 2023.[1] Hellesylt er senteret i den vesle bygda Sunnylven, som tidligere var en egen kommune bestående av de to bygdesamfunnene Sunnylven og Geiranger, men ble slått sammen med Stranda kommune 1. januar 1965.

Stedet[rediger | rediger kilde]

Hele Sunnylven har i overkant av 600 innbyggere (2006). Hellesylt ligger i enden av Sunnylvsfjorden, ikke langt fra den mer kjente Geirangerfjorden. Hellesylt ligger under en konstant trussel av at fjellpartiet Åkernesremna på 90 millioner kubikkmeter skal rase ut i fjorden og skape en flodbølge som vil ødelegge store deler av bygda. Staten bevilger flere millioner kroner årlig til overvåkning av fjellpartiet, som har en stadig økende akselerasjon mot utrasning.

Hellesylt er også med i et prosjekt kallet «Hellesylt vekst» som jobber for å gjøre Hellesylt til et mer attraktivt sted å bo. Prosjektet har de siste par årene bl.a hjulpet (direkte eller indirekte) bygda til å få et ungdomshus, styrkerom, nettsted m.m.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]