Hanstad (Elverum)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hanstad er den sørligste bydelen i tettstedet Elverum. Bydelen består av tre grunnkretser; Hanstad nord, Hanstad syd og Hanstad vest. Boligfeltet har en befolkning på 2 457 innbyggere (2021)[1], noe som utgjør ca 16% av tettstedets totale befolkning. Hanstad grenser til boligfeltene Mastmoen og Gaarderløkka i nord, Svartholtet i øst, Helset i sør og Glomma i vest.

I nordvestlige Hanstad ligger Norsk Skogmuseum og Elverum camping ved Glomma.

I sentrum av boligfeltet er det en barne- og ungdomsskole, en Kiwi-butikk og en Rema 1000-butikk.

Oppvekst og utdanning[rediger | rediger kilde]

Hanstad barne- og ungdomsskole ligger midt i sentrum av boligfeltet og er én av to ungdomsskoler i Elverum.

På Hanstad er det i tillegg en offentlig barnehage (Solkroken barnehage) og en privat barnehage (Hakkebakkeskogen naturbarnehage). Tidligere var også Bakkebygrenda barnehage i drift, men denne ble nedlagt i 2019.

Transport[rediger | rediger kilde]

Riksvei 2 (Solørvegen) går gjennom Hanstad fra sør til nord og videre til Leiret (Elverum sentrum). Langs Solørvegen går det også en gang- og sykkelveg som fører til Leiret i nord og Heradsbygd i sør. Hovedvegene innenfor selve bydelen er Henrik Ibsens veg, Rudolf Nilsens veg, Welhavens veg, Johan Falkbergets veg og Henrik Wergelands veg.

Norsk Skogmuseum er det ei gangbru som kobler Hanstad til Prestøya. På andre sida av Prestøya er det enda ei bru som fører videre til Glomdalsmuseet og Vestad.

Ellers på Hanstad er det også en god del med gang- og sykkelveger som leder til og fra skolen, og som kobler boligfeltet sammen med Mastmoen og Grøndalsbakken i nord.

Referanser[rediger | rediger kilde]