Hanstad barne- og ungdomsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hanstad barne- og ungdomsskole
Hanstad barne- og ungdomsskole (dronefoto).jpg
MottoEn skole for alle, med blikk for den enkelte
TypeOffentlig barne- og ungdomsskole
Grunnlagt1982
AdresseIvar Skårsets veg 42, 2407 Elverum
RektorPål Klaveness
Elever470 (2021)
Ansatte70 (2021)
Beliggenhet

Hanstad barne- og ungdomsskole
60°51′44″N 11°34′11″Ø

Hanstad barne- og ungdomsskole (HBU) er en barne- og ungdomsskole i bydelen Hanstad i den sørlige enden av tettstedet Elverum i Innlandet. Skola har 470 elever fordelt på 10 klassetrinn fra 1. til 10. trinn.[1] Hanstad barne- og ungdomsskole ble bygget i 1982 og seinere utvida i 1997. Nåværende rektor ved skola er Pål Klaveness.

Ungdomstrinnet består av elever fra begge skolekretsene i Sør-Elverum; Hanstad og Lillemoen, samt de tidligere kretsene Hagen og Melåsberget som nå inngår under Lillemoen skolekrets.

Tilgjengelige tjenester[rediger | rediger kilde]

Skola har eget bibliotek, en egen helsesjukepleier og en spesialpedagogisk veileder. SFO er også tilgjengelig for barnetrinnet (1.-4. klasse) og ungdomstrinnet har tilgang på skolas egne kantine.

Uteområdet på Hanstad barne- og ungdomsskole har en kunstgressbane med tre fotballbaner, en grusbane som blir brukt til skøytebane om vinteren, ett skateanlegg, en hoppbakke, en sandkasse, skoleskog og basketballkurver. Det er to sykkelparkeringer ved skola, en mellom grusbana og Nybygget, og en ved Ivar Skårsets veg. Skola deler en felles bilparkering med Solkroken barnehage og har også ett parkeringsområde ved Ivar Skårsets veg for midlertidig parkering ved skoleskyss.

Skolebygg og klasserom[rediger | rediger kilde]

Det er tre skolebygg på skoleområdet. Det største av disse bygga («Gamlebygget») har klasserom for fjerde og femte klasse, samt ungdomstrinnet. I tillegg til disse klasseromma er det også her biblioteket, kantina, naturfagrommet, sløydsalen og lærerværelset befinner seg. I kjelleren på Gamlebygget er det også et tilfluktsrom som inneholder blant annet ett filmrom.

Det andre større skolebygget blir ofte omtalt som «Lillebygget» og det er her barnetrinnet (med unntak av fjerde klasse) befinner seg. Lokalene til SFO ligger også i dette bygget. I den sørlige delen av Lillebygget er gymsalen til Hanstad skole, samt et musikkrom. Gymsalen er utstyrt med basketballbane og kurver, opptegna håndballmål på veggen på hver side av salen og en ribbevegg.

Det tredje og siste skolebygget er det nylige oppførte «Nybygget», hvorav navnet kommer fra. Bygget er et to etasjes tre-bygg som ble bygget med stort fokus på å være miljøvennlig. Det er to klasserom i første etasje og to klasserom i andre etasje, og det er i dette bygget som sjette og sjuende trinn holder til i.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hanstad barne- og ungdomsskole». Nasjonalt skoleregister. Besøkt 24. april 2021.