Hannah Montana: The Movie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hannah Montana: The Movie
Generell informasjon
SjangerKomedie
Prod.landUSAs flagg Amerikansk
Lengde102 min.
AldersgrenseTillatt for alle (Norge)
Bak kamera
RegiPeter Chelsom
ManusforfatterDan Berendsen
MusikkJohn Debney
Foran kamera
MedvirkendeMiley Cyrus
Billy Ray Cyrus
Lucas Till
Annen informasjon
FilmformatWidescreen-85
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Hannah Montana: The Movie er en amerikansk musikal, dramakomedie og ungdomsfilm fra 2009, basert på Disney Channel-serien Hannah Montana. Filmen hadde premiere i USA 10. april 2009 og er den andre filmen basert på denen serien. Filmen ble regissert av Peter Chelsom og produsert av David Blocker, Billy Ray Cyrus, Alfred Gough, Miles Millar, Steven Peterman og Michael Poryes. Skuespillere som Miley Cyrus, Emily Osment, Mitchel Musso, Jason Earles, Moises Arias, Lucas Till og Billy Ray Cyrus spiller i filmen.

Innspillingen av filmen startet i april 2008 i Columbia, Tennessee og i Los Angeles, California. Filmen ble publisert på kino i USA og Canada av Walt Disney Pictures den 10. april 2009.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner i kulissene i et konsertsal. Robby Ray Stewart (spilt av Billy Ray Cyrus) stønner oppgitt når han ser på det som ser ut som hans datter, Miley Stewart / Hannah Montana (spilt av Miley Cyrus) med sin blonde parykk på. Kameraet panorerer deretter rundt og avslører at dette egentlig bare er en mannequin med en blond parykk. Miley og hennes beste venninne Lilly Truscott (spilt av Emily Osment) forsøker å komme seg inn på konserten ettersom Miley er sent ute, men de blir nektet adgang. Lilly kommer på en vits om at Miley er den eneste superstjernen som ikke en gang kan komme inn på hennes egen konsert.

Miley oppdager en forlatt patruljevogn, hvor sikkerhetsvakten er opptatt med å hjelpe en liten jente med å finne igjen familien sin. Miley og Lilly stjeler patruljebilen og kjører gjennom stadion, og prøver å flykte fra sikkerhetsvakten samtidig som de også prøver å finne Miley's garderobe. Miley og Lilly kommer endelig frem til garderoben, og Robby Stewart tar seg sikkerhetsvakten som kom etter dem. Miley tar på seg sminke og klær, den blonde parykken sin, og blir sitt alter ego Hannah Montana. De går deretter ut av garderoben, og Lilly ønsker dem lykke til. Hannah går ut på en plattform og synger en sang, og kamera zoomer inn på en musikkvideo som spilles av i bakgrunnen.

Etterpå vender Hannah tilbake til garderoben for å skifte. Før hun tar av seg parykken, kommer en mann inn som ber om en autograf til døtrene sine, og ber også om et fotografi før Hannahs manager, Vita (spilt av Vanessa Williams) stopper ham. Hun introduserer mannen som Oswald Granger (spilt av Peter Gunn) en journalist for et britisk kjendis-magasin som lover å avdekke Hannahs store hemmelighet. Senere slåss Miley mot Tyra Banks over et par sko, hun ønsker å kjøpe som Lillys bursdagsgave. Miley blir sparket ut av butikken, og får ikke kjøpt skoene. Når Oswald Granger følger etter henne til bursdagsfesten, blir Miley tvunget til å delta i rollen som Hannah Montana i stedet for å være seg selv. Dette tar all oppmerksomheten bort fra Lilly, og hele festen blir ødelagt av en eksploderende "Happy Birthday, Lilly" bursdagskake. Lilly forlater sin egen fest lei seg på grunn av hennes beste venns handlinger.

Llly forteller tilfeldigvis Oswald at Hannah opprinnelig kommer fra Crowley Corners, Tennessee, uvitende om at Oswald faktisk er journalist. Faren Robby blir rasende når Hannahs slåsskamp med Tyra Banks havner i avisene. Irritert over datterens oppførsel sier han at Hannah er fullstendig ute av kontroll, og Miley må huske hvem hun egentlig er. Han forteller Hannahs manager Vita at Hannah ikke har muligheten til å reise til New York for et kommende musikk-show. I steden skal de reise til hennes bestemor Ruby (spilt av Margo Martindale) sin bursdagsfest i Tennessee. Robby påpeker at livet som Miley i Tennessee var det livet hun kunne hatt, hvis hun aldri hadde blitt berømt som Hannah Montana. Til tross for Mileys protester, bestemmer Robby seg for å tilbringe to uker i Crowley Corners, og han blir forelsket i en kvinne som heter Lorelai. Miley tilbringer mye tid sammen med barndomsvennen Travis Brody (spilt av Lucas Till)

Miley er ivrig etter å gjenoppta sine plikter som Hannah Montana. Men bestemoren mener Miley foretrekker å være Hannah Montana i steden for å tilbringe tid sammen med familien hennes. Miley forsøker å skrive en tekst til nye sanger, men hun utvikler skrive-sperre. I mellomtiden vokser en konflikt mellom de lokale innbyggerne og Mr. Bradley (spilt av Barry Bostwick) som ønsker å ødelegge en del av byen for å bygge et stort kjøpesenter. På en fest bidrar flere sangere, deriblant Taylor Swift, til veldedighet for å redde Crowley Corners fra utbyggingen. Mr. Bradley kommer og sier at deres anstrengelser for å stoppe ham ikke vil lykkes.

Lilly dukker opp, forkledd som Hannah. Miley tilstår alle sine vanskeligheter, tilpasser seg gårdslivet og forsøker å bare være seg selv. Oswald tar bilder av Lilly og Hannah, og tror Lilly er den virkelige Hannah Montana. Lilly innser at hun er grunnen til at Oswald kom til byen, og hun ber Miley om unnskyldning. Byen er overlykkelig over å se Hannah Montana, men Travis er ikke imponert og slår opp med henne. Miley er ferdig med å skrive "Butterfly Fly Away" som hun og Robby synger sammen. Miley fullfører et nytt hønsehus som hun og Travis begynte på sammen. Når Travis ser dette, går han til konserten for å støtte Miley.

Når hun ser Travis dukker opp, avbryter Hannah midt i en sang og forklarer publikum at hun ikke kan leve en løgn lenger, spesielt når hun er i hjembyen sin. Hannah fjerner deretter sin blonde parykk, og avslører sin hemmelige identitet. Hun synger deretter en sang, og kunngjør at hun ikke ønsker å være Hannah Montana lenger, og at hun kommer hjem til Tennessee for godt. Publikum ber henne fortsette å være Hannah Montana. De lover å ikke avsløre hennes hemmelighet, men Oswald står blant publikum og tar et fotografi. Døtrene hans kommer, og deres spenning og entusiasme for Hannah Montana overbeviser Oswald om ikke å selge historien. Miley kysser Travis og vender tilbake til scenen for å avslutte med sangen "You’ll Always Find Your Way Back Home”

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]