Emily Osment

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Emily Osment
Emily Osment (25036194313).jpg
Født10. mars 1992[1]Rediger på Wikidata (31 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
Utdannet ved Occidental College, Laurel Springs School, Flintridge Preparatory SchoolRediger på Wikidata
Far Eugene OsmentRediger på Wikidata
Søsken Haley Joel OsmentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Emily Jordan Osment (født 10. mars 1992 i Los Angeles i California) er en amerikansk skuespiller, sanger og sangskriver. Osment begynte sin skuespillerkarriere ved å spille i flere reklamefilmer, før hun debuterte i spillefilmen The Secret Life of Girls. Det samme året fikk hun en rolle i Hallmark-filmen Sarah, Plain and Tall: Winter's End, som datteren til rollefigurene til Glenn Close og Christopher Walken. Denne rollen førte til en nominasjon for Beste unge skuespiller. Etter det spilte Osment flere mindre roller på tv, som inkluderer 3rd Rock from the Sun, Touched by an Angel, og Venner for livet.

Osment spilte rollen som «Lilly Truscott» i Hannah Montana og «Gerti Giggles» i to av Spy Kids-filmene. Hun spilte en av hovedrollene i filmen Finn Far, en Disney Channel Original Movie.

Hun arbeider som musiker og jobber med å gi ut sitt første album som er klart for utgivelse juni 2010.[trenger referanse] Hun har tidligere gitt ut en EP kalt All the Right Wrongs i 2009, hvor alle sangene var skrevet av henne selv.

Barndom og oppvekst[rediger | rediger kilde]

Emily Osment ble født i Los Angeles, hvor hennes familie fortsatt bor. Hennes far er skuespiller Michael Eugene Osment, og hennes mor er Theresa Osment, en engelsklærer. Hennes bror er den Oscar-nominerte skuespilleren Haley Joel Osment. Osment er oppdratt katolsk. Hun var elev ved Flintridge Preparatory School i La Cañada Flintridge i California, men har nå[når?] privatlærer.

Musikk-karriere[rediger | rediger kilde]

Emily Osment på scenen i 2010.

Emily Osment sang sammen med Billy Ray Cyrus på sangen «You've Got a Friend» fra hans album Home at Last fra 2007. Osment har også spilt inn en sang kalt «I Don't Think About It» for filmen The Haunting Hour som hun hadde hovedrollen i.

Osment har også spilt inn en ny versjon av sangen «If I Didn't Have You» med Mitchel Musso, en av skuespillerne hun spiller sammen med i Hannah Montana.

Musikkstilen på hennes EP All The Right Wrongs er indie rock. Osment beskriver musikken som «definitivt pop, men med en alternativ rock-vinkel».[3] Hennes debutalbum heter Fight or Flight, og lanseres i oktober 2010.[trenger referanse]

Film[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

Gjesteopptreden:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID osmente[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ mymovies.it, MYmovies actor ID (former scheme) 56969, besøkt 4. april 2022[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ News On Emily Osments CD Arkivert 9. august 2010 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]