Hopp til innhold

Hannah Montana

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hannah Montana
Generell informasjon
SjangerKomedie / Musikk / Ungdom
Prod.landUSA
Sesonger4
Episoder98
Lengdeca. 22 (per episode)
SpråkEngelsk (dubbet til norsk)
Foran kamera
HovedrolleMiley Cyrus
Medvirkende
79 oppføringer
Miley Cyrus (rollefigur: Miley Stewart)[1]
Billy Ray Cyrus (rollefigur: Robby Stewart)[1]
Jason Earles (rollefigur: Jackson Stewart)[1]
Emily Osment (rollefigur: Lilly Truscott)[1]
Mitchel Musso (rollefigur: Oliver Oken)[1]
Moisés Arias[1]
Madison Pettis[1]
Frances Bay[1]
Ashley Tisdale[1]
Gwendoline Yeo[1]
Michael Steger[1]
Summer Bishil[1]
Selena Gomez[1]
Brooke Shields[1]
Matt Prokop[1]
Dolly Parton[1]
Tiffany Thornton[1]
Morgan York[1]
Angela Trimbur[1]
Dwayne Johnson[1]
Camryn Manheim[1]
Juliette Goglia[1]
Robert Costanzo[1]
Christian Serratos[1]
Heather Locklear[1]
Charles Shaughnessy[1]
Gregory Itzin[1]
Larry David[1]
Leigh-Allyn Baker[1]
Katerina Graham[1]
Aimee Teegarden[1]
Sterling Knight[1]
Drew Roy[1]
Phill Lewis[1]
Chris Zylka[1]
Isabella Acres[1]
China Anne McClain[1]
Cody Linley[1]
Austin Butler[1]
Tiya Sircar[1]
Ryan Pinkston[1]
Lucas Cruikshank[1]
Chris Brochu[1]
Rachel G. Fox[1]
Tammin Sursok[1]
Angus T. Jones[1]
Sierra McCormick[1]
Michael Boatman[1]
Anna Maria Perez de Tagle[1]
Rae'Ven Larrymore Kelly[1]
Brighton Sharbino[1]
Anna Sophia Berglund[1]
Jen Lilley[1]
Malese Jow[1]
Tom McGowan[1]
Rebecca Creskoff[1]
Mateo Arias[1]
Stephen Full[1]
Greg Baker[1]
Meshach Taylor[1]
Romi Dames[1]
Ellen Albertini Dow[1]
Davis Cleveland[1]
Mary Scheer[1]
Brandon Stacy[1]
G. Hannelius[1]
Brandi Cyrus[1]
Buddy Handleson[1]
Lisa Arch[1]
Sydney Park[1]
Paul Vogt[1]
Donny Osmond[1]
Matt Winston[1]
Karen Maruyama[1]
Mitzi McCall[1]
Aaron Hill[1]
Lindsey Stoddart[1]
Philip Anthony-Rodriguez[1]
Vicki Lawrence[1]
Bak kamera
Skaper(e)Michael Poryes, Rich Correll, Barry O'Brien
ProdusentMichael Poryes
RegiFred Savage, Rondell Sheridan
MusikkKenneth Burgomaster
Prod.selskapIt's a Laugh Productions, ABC Studios
Sending
Periode24. mar. 200616. jan. 2011
TV-kanalDisney Channel (24. mars 2006; 16. januar 2011)
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Hannah Montana er en amerikansk TV-serie som ble sendt på Disney Channel fra 2006 til 2010. Det ble laget fire sesonger av serien, som hadde tenåringer som målgruppe.

Serien handler om jenta Miley Stewart som lever et dobbeltliv, ett liv som ordinær tenåringsjente, et annet som kjendis der hun er kjent som popstjernen Hannah Montana. Hun bor sammen med sin far og sin bror i et strandhus i California i USA. Moren døde da hun var ung. Hovedrollen blir spilt av Miley Cyrus. Serien har fire sesonger, den siste episoden ble sendt i januar 2011.

Hovedroller

[rediger | rediger kilde]
 • Miley Stewart / Hannah Montana blir spilt av Miley Cyrus, datter av countrysangeren Billy Ray Cyrus. 17 år gamle Miley Stewart går i 10. klasse på Seaview Middle School i Malibu i California, men hun begynner på high scool i en senere sesong. Hun lever et ganske ordinært liv om dagen, men skifter så identitet ved hjelp av en parykk til popstjernen Hannah Montana, hennes alter-ego. Mileys beste venner er Lilly Truscott og Oliver Oken, som er de eneste på skolen som kjenner til hennes store hemmelighet.
 • Lilly Truscott / Lola Luftnagle blir spilt av Emily Osment. Der Miley er, er også Lilly. Hun var allerede en stor Hannah Montana-fan før hun fikk vite Miley Stewarts hemmelighet. Lilly liker skating, stilige klær og gutter. Hun bruker kontaktlinser, hun har en hund, foreldrene er skilt og Oliver Oken er kjæresten hennes. For å få mer tid sammen med bestevenninnen Miley, også når hun er Hannah Montana, kler hun seg ut som Lola. Lola er nemlig Hannah Montanas bestevenn.
 • Oliver Oken blir spilt av Mitchel Musso. Oliver er også en venn av Miley Stewart og Lilly Truscott. Da Miley var ny på skolen (før han ble kjent med henne), spredte Oliver falske rykter om henne. Før han fikk vite Miley Stewarts hemmelighet, var han håpløst forelsket i Hannah Montana, noe som forsvant da han fikk vite hemmeligheten hennes. Moren hans heter Nancy Oken, han liker skating og har lyst å bli rockestjerne. I sesong 3 av tv-serien blir han og Lilly kjærester.
 • Jackson Rod Stewart blir spilt av Jason Earles. Jackson er Mileys 19 år gamle storebror og sønn av Robbie Ray Stewart. Hans beste venn er Cooper. Hans interesser er mat, jenter, penger og bilen. Han behandler søsteren som om hun var en hvilken som helst søster og ikke en rockestjerne. Selv om han noen ganger er litt sjalu overfor Miley ettersom hun får mer oppmerksomhet enn han selv gjør, passer han alltid på å ikke avsløre søsterens hemmelighet.
 • Robbie Ray Stewart blir spilt av Billy Ray Cyrus. Han er faren til Miley og Jackson. Han er også Hannah Montanas sangskriver, manager, produsent og da bruker han å ha falsk bart for å skjule sin identitet. Da moren til Miley og Jackson døde måtte han holde familien samlet og oppdra sine tenåringsbarn selv.
 • Rico blir spilt av Moises Arias. Faren er millionær og eier en surfesjappe på stranda, der Jackson jobber. Som oftest er han slem mot alle han ser. Rico har klisterhjerne og er utrolig smart, selv om han er mye yngre går han i samme klasse som Miley, Lilly, Oliver og alle på deres klasse trinn.

Andre roller

[rediger | rediger kilde]
 • Sarah blir spilt av Morgan York. Hun er veldig opptatt av miljøet og global oppvarming
 • Amber er spilt av Shanice Knowles. Hun er den mest populære på skolen, rik og veldig slem mot Miley og vennene hennes
 • Ashley er spilt av Anna Maria Perez de Tagle. Hun er bestevennen til Amber, og sammen er de slemme
 • Cooper blir spilt av Andre Kinney. Han er Jacksons beste venn. Han er ikke alltid snill, men han er en god venn
 • Marty Klien blir spilt av Richard Portnow. Han var manageren til Robby Ray og blir det igjen i episoden «På vei mot stjernene igjen»
 • Roxy blir spilt av Frances Callier. Hun er Hannah Montanas livvakt. Hun vet også hemmeligheten til Miley og hun beskytter både Hannah og Miley
 • Mr. Dontzig blir spilt av Paul Vogt. Han er deres sure nabo som ikke liker dem
 • Tante Dolly blir spilt av Dolly Parton. Hun er Mileys gudmor, og en god venn av Robby
 • Jake Ryan blir spilt av Cody Linley. Han er Mileys eks-kjæreste og TV-stjerne. Han har også en hemmelighet, som bare Miley vet om. Det er at han egentlig heter Lesley
 • Ruth blir spilt av Vicky Lawrence. Hun er farmoren til Miley. Hun prøver å gi mest mulig oppmerksomhet til Jackson, men blir etter hvert like opptatt av Miley. Hun er veldig streng mot Robby, spesielt når det gjelder vekten hans
 • Sienna blir spilt av Tammin Sursok. Hun er kjeresten til Jackson i den fjerde sesongen. Hun er en bikini model og av og til litt streng mot Jackson
 • T.J. blir spilt av two and a half, men stjernen, Angus T. Jones. Han er fetteren til Sienna og ganske plagsom. Han leser posten til familien Stewart og bader i boblebadet deres

Norske stemmer

[rediger | rediger kilde]
# Norsk tittel Originaltittel Pro. kode Om episoden
1. Lilly, vil du høre en hemmelighet? Lilly, Do You Wanna know a Secret? 101 Miley er redd for hvordan Lilly vil reagere hvis hun forteller henne at hun er Hannah Montana, så hun sier det ikke. Men det ser ut til at Lilly finner det ut selv. Jackson bruker Hannah Montanas popularitet til å få en date.
2. Miley, hent tyggisen Miley, Get Your Gum 103 Oliver er veldig forelska i Hannah Montana. Hannah prøver å få han til å ikke like henne. Det ender med at Miley røper hemmeligheten og Oliver besvimer.
3. Hun er en supersnik She's a Super Sneak 105 Miley og Jackson skal studere hjemme. Men de vil se den nye Ashton Kutcher filmen. Faren deres skal på et møte, men planen om å snike seg ut forandrer seg litt når de ser faren deres ute på en date istedenfor møte.
4. Kan ikke få deg til å like Hannah hvis du ikke vil I Can't Make You Love Hannah If You Don't 108 Miley skal på date med en som synes at Hannah Montana stinker. Hun prøver og prøver å få han til å like henne. Jackson møter en søt (eller HOT) jente på stranden, som viser seg å være Coopers lillesøster.
5. Det er min fest og jeg lyver hvis jeg vil It's My Party And I'll Lie If I Want To 102 Miley/Hannah skal på bursdagsfesten til Kelly Clarkson. Men Traci synes at Lilly/Lola er superekkel og lyver for å få henne vekk etter Lilly følger folk inn på do, spytter mat på folk og går rundt med sjokoladeflekker i fjeset rundt en time.
6. Bestemor, ikke la barna dine vokse opp til å bli favoritter Grandma Don't Let Your Babies Grow Up To Be Favorites 109 Miley og Jacksons farmor kommer på besøk. Miley som Hannah Montana skal møte dronninga av England. Men Mileys farmor gir all oppmerksomheten til Jackson.
7. Det er en mannekengs verden "It's a Mannequin's World" 110 Miley fyller 14 år og hun synes at faren gir henne stygge gave hvert år. Hun får Lilly til å dra på senteret mens faren hennes er der så hun kan "hjelpe" han litt (mens Miley spionerer). Men hun får seg en overraskelse når hun åpner gaven.
8. Maskotkjærlighet Mascot Love 111 Lilly og Miley drar på en cheerleaderprøve på skolen. Lilly får bli med på laget og Miley blir en stinkende maskot.
9. Ooo, Ooo, kløende kvinne Ooo, Ooo, Itchy Woman 104 Klassen til Miley skal på teltur, og Lilly og Miley må sove i telt med Ashley og Amber.
10. Å, si at du husker ordene? Oh Say Can You Remember The Words? 113 Miley og Oliver skal spille hovedrollene i Romeo og Julie, men Oliver er ikke helt stø i rollen. Mens Miley klager over ham driter hun seg ut når hun som Hannah Montana skal synge nasjonalsangen på TV; hun glemmer ordene.
11. Oops! Jeg blandet meg igjen Oops! I Meddled Again 107 Hannah får en fanmail fra en jente som liker Oliver, og Miley bruker informasjonen for å hjelpe Oliver. Rico får Jackson til å gå i kyllingkostyme til reklame for Rico´s kyllingvinger.
12. På vei mot stjernene igjen On The Road Again 112 Miley, Oliver og Lilly ser på gamle opptak fra da Robbie var en kjent artist. De kontakter manageren hans, og Robbie legger ut på turné. Roxy passer Miley og Jackson imens, noe de ikke liker.
13. Du er så forfengelig, du tror nok denne kvisa er om deg? You're So Vain, You Probably Think This Zit Is About You 106 Lily må bruke briller på en skatekonkurranse. Hun er flau og vil ikke at noen skal se at hun bruker briller. Miley prøver å overbevise henne om at det ikke betyr noe. Men når Miley merker at en reklameplakat for kviser har fått tegnet på en kvise på Hannah Montanas hode, prøver Miley å male over det for å skjule det for Lily.
14. En ny gutt på skolen The new kid in school 114 TV-stjernen Jake Ryan fra "Zombie High" begynner på Miley´s skole. Miley blir sjalu og forteller nesten en reporter om hemmeligheten. Robbie får en ny bil, og Jackson vil gjerne låne den. Men da han kom hjem, var det en ripe på bilen.
15. Mer enn en Zombie for meg More Than a Zombie to Me 116 Jake spør Miley om å bli med på 70-tallsdansen tre ganger, men hun sa nei alle gangene. Hannah skulle ha en gjesterolle i "Zombie High", og etter det begynner ho å like han.
16. Å, Gode Golly, Miss Dolly Good Golly, Miss Dolly 118 Tanten til Miley, Dolly kommer på besøk. Rektoren på skolen skal slutte og alle skal si en hilsen på kameraet til Oliver. Ved et uhell filmer Dolly at Miley sier hun er dødsforelska i Jake Ryan og Oliver tar feil kamera. Problemet er at det er Jake som skal redigere og sette sammen filmen!
17. Revet mellom to Hannah'er Torn Between Two Hannahs 126 Mileys kusine Luann kommer på besøk, og problemet er at Miley hater henne. Og når Luann binder Miley i skapet sitt og går på en fest istedenfor Miley, så blir det trøbbel.
18. Mennesker som bruker mennesker People Who Use People 119 Miley og Jake prøver å gjøre hverandre sjalu. I mellomtiden bruker Jackson Robby for å få en 6-er i matematikk, ved å gi han en date med læreren sin, frøken Kunkle.
19. Penger for ingenting, gratis skyld Money For Nothing, Guilt for Free 115 Miley har pengeinnsamling på skolen, så hun bruker Hannah Montana for å få penger. Pengene gir hun til Sarah sånn at hun skal vinne over Amber og Ashley, som vinner hvert år. Men ting går ikke helt som planlagt...
20. La det bli gjeld Debt it Be 120 Miley og Jackson får kredittkort, og det skal kun brukes i nødstilfeller. Men Miley går på et marked og det blir mer enn nødvendige ting...
21. Min kjærste er Jackson og det vil bli trøbbel My Boyfriend's Jackson & There's Gonna Be Trouble 124 En fotograf ser Hannah og Jackson sammen å tar et bilde. Det kommer på forsiden av alle ukebladene i Hollywood som det nye paret Jacksannah.
22. Vi er i familie: Se å gi meg noe vann! We Are Family: Now Get Me Some Water! 122 Miley får Jackson sparket fra «Rico's». Han trenger en jobb, så han blir Hannah Montanas assistefist.
23. Skolebølle Schooly Bully 125 En ny jente begynner på skolen, knekker'n. Hun ser etter noen hun kan plage hele tiden (spesielt Miley og Lilly). Miley vil ikke gå til rektor, så Roxy blir med på skolen for å ordne opp.
24. Idolsiden av meg The Idol Side of Me 117 Amber skal kanskje være med i «Syng med Stjernene» og synge med Hannah Montana. Miley hører at Amber synger (dårlig), og får Amber til å være med. Men det er bare ett problem, da Miley hørte noen synge da var det ikke Amber, men Ashley.
25. Lukter som tenåringssøppel Smells Like Teen Sellout 123 Hannah skal reklamere for parfymen «Oh-Wow». Men den lukter bringebær, og Miley liker ikke bringebær i det hele tatt.
26. Dårlig elgedag Bad Moose Rising 121 Miley synes at Jackson er ego. Hun sier: «Hvis jeg hadde en lillesøster hadde jeg stilt opp for henne hele tiden». Mr. Dontzig (naboen) kommer på døra og sier at han er forkjølet, så han kan ikke være med niesen sin. Da lager Jackson et veddemål med Miley. Kan hun være sammen med en skrikete og masete 8-åring?
Episode originaltittel Dato
1 «Me and Rico Down by the Schoolyard» 23. april 2007
2 «Cuffs Will Keep Us Together» 24. april 2007
3 «You Are So Sue-able to Me» 25. april 2007
4 «Get Down, Study-udy-udy» 26. april 2007
5 «I Am Hannah, Hear Me Croak» 27. april 2007
6 You Gotta Not Fight for Your Right to Party» 4. mai 2007
7 «My Best Friend's Boyfriend» 18. mai 2007
8 «Take This Job and Love It» 16. juni 2007
9-10 «Achy Jakey Heart» 24. juni 2007
11 «Sleepwalk This Way» 7. juli 2007
12 «When You Wish You Were the Star» 14. juli 2007
13 «I Want You to Want Me... to Go to Florida» 14. juli 2007
14 «Everybody Was Best-Friend Fighting» 29. juli 2007
15 «Song Sung Bad» 4. august 2007
16 «Me and Mr. Jonas and Mr. Jonas and Mr. Jonas» 17. august 2007
17 «Don't Stop 'Til You Get the Phone» 21. september 2007
18 «That's What Friends Are For?» 19. oktober 2007
19 «Lilly's Mom Has Got It Going' On» 10. november 2007
20 «I Will Always Loathe You» 7. desember 2007
21 «Bye Bye Ball» 13. januar 2008
22 «(We'ew So Sorry) Uncle Earl» 21. mars 2008
23 «The Way We Almost Weren't» 4. mai 2008
24 «You Didn't Say It Was Your Birthday» 6. juli 2008
25 «Hannah in the Streets with Diamonds» 20. juni 2008
26 «Yet Another Side of Me» 3. august 2008
27 «The Test of My Love» 31. august 2008
28 «Joannie B. Goode» 14. september 2008
29 «We're All on This Date Together» 12. oktober 2008
30 «No Sugar, Sugar» Ikke sendt
Episode originaltittel Dato
1 «He Ain't a Hottie, He's My Brother» 2. november 2008
2 «Ready, Set, Don't Drive» 9. november 2008
3 «Don't Go Breaking Mt Tooth» 16. november 2008
4 «You Never Give Me My Money» 23. november 2008
5 «Killing Me Softly with His Height» 14. desember 2008
6 «Would I Lie to You, Lilly?» 11. januar 2009
7 «You Gotta Lose That Job» 16. februar 2009
8 «Welcome to the Bungle» 1. mars 2009
9 «Papa's Got a Brand New Friend» 8. mars 2009
10 «Cheat It» 15. mars 2009
11 «Knock Knock Knockin' on Jackson's Head» 22. mars 2009
12 «You Give Lunch a Bad Name» 29. mars 2009
13 «What i Don't Like About You» 19. april 2009
14 «Promma Mia» 3. mai 2009
15 «Once, Twice, Three Times Afraidy!» 17. mai 2009
16 «Jake--- Another Little Pice of My Heart» 7. juni 2009
17 «Miley Hurt the Feelings of the Radio Star» 14. juni 2009
18 «He Could Be the One» 5. juli 2009
19 «Super(stitious) Girl» 17. juli 2009
20 «I Honestly Love You (No, Not you)» 26. juli 2009
21 «For (Give) a Little Bit» 9. august 2009
22 «B-B-B-Bad to the Chrome» 23. august 2009
23 «Uplight (Oliver's Alright)» 20. september 2009
24 «Judge Me Tender» 18. oktober 2009
25 «Can't Get Home to You Girl» 8. november 2009
26 «Come Fail Away» 6. desember 2009
27 «Got to Get Her Out of My House» 10. januar 2010
28 «The Wheel Near My Bed (Keeps on Turnin')» 21. februar 2010
29 «Miley Says Goodbye? Part 1» 7. mars 2010
30 «Miley Says Goodbye? Part 2» 14. mars 2010
1 «Sweet Home Hannah Montana» 11. juli 2010
2 «Hannah Montana to the Principal's Office» 18. juli 2010
3 «California Screamin» 25. juli 2010
4 «De-Do-Do-Do, Da-Don't-Don't, Don't, Tell My Secret» 1. august 2010
5 «It's the End og the Jake as We Know It» 8. august 2010
6 «Been Here All Along» 22. august 2010
7 «Love That Let's Go» 12. september 2010
8 «Hannah's Gonna Get This» 3. oktober 2010
9 «I'll Always Remember You» 7. november 2010
10 «Can You See the Real Me?» 5. desember 2010
11 «Kiss It All Goodbye» 19. desember 2010
12 «I Am Mamaw, Hear Me Roar!» 9. januar 2011
13 «Wherever I Go» 16. januar 2011

Referanser

[rediger | rediger kilde]
 1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu ČSFD[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]