Bente Reibo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bente Reibo
Født18. nov. 1953Rediger på Wikidata (68 år)
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Troms fylkeskommunes kulturpris (2008)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere

Bente Reibo (født 18. november 1953) er en norsk musiker, teaterinstruktør og kulturarbeider. Hun er utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø.[1]

Hun var med i Nordnorsk Visegruppe (19751980) og arbeidet en tid for NRK Barne- og Ungdomsavdelingen («Halv-Sju» og barneforestillingen «Trollet i Senja»), og har i flere sammenhenger formidlet nord-norsk kultur på riksdekkende fjernsyn.

Reibo var en tid med i Norsk kulturråds styre, og har vært engasjert ved Hålogaland Teater, samt bidratt til Festspillene i Nord-Norge (2002).

I 1992 etablerte hun kulturprosjektet «Tromsdalen Kulturhus – en kreativ møteplass over profesjon-, status- og aldersgrenser» sammen med Tor-Bjørn Gundersen.[2] Dette var en formalisering av et kulturtiltak som hadde vært i virksomhet siden 1985[1], men da i løsere former. Fra 1992 ble det et kultursenter som ble drevet av Reibo og Gundersen i fellesskap. Det skiftet senere navn til Kulta.[2] Per 2017 er hun fortsatt kunstnerisk leder for kultursenteret.[1]

Hun bidrar også ved Høgskolen i Tromsø.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Spesielt for sitt engasjement i Kulta og virke som leder i Tromsdalen kulturhus, har hun mottatt Tromsø kommunes kulturpris (1997) og Tromsø kommunes hederspris (2004).

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Nordnorsk Visegruppe[rediger | rediger kilde]

Deltar på[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Kontakt oss – Kulta». www.kulta.no. Besøkt 1. september 2018. 
  2. ^ a b «Om Kulta – Kulta». www.kulta.no. Besøkt 1. september 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]