Guillaume av Luxembourg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Guillaume
Arvestorhertug av Luxembourg
Guillaume av Luxemburg.jpg
Guillaume av Luxembourg
Født11. november 1981 (37 år)
Luxembourg by
Ektefelle Stéphanie av Luxembourg (2012–)
Far Henri av Luxembourg
Mor Maria Teresa av Luxembourg
Søsken Alexandra av Luxemburg, Louis av Luxembourg, Sébastien av Luxemburg, Félix av Luxemburg
Utdannet ved Universitetet i Durham, Royal Military Academy Sandhurst
Beskjeftigelse Offiser
Nasjonalitet Luxembourg
Utmerkelser
6 oppføringer
Storkors av Eikekroneordenen, storkors av Adolf av Nassaus sivile og militære fortjenstorden, storkors av Republikken Italias fortjenstorden, storkorsridder av Oranje-Nassau-ordenen, 2. klasse av Det hvite dobbeltkorsets orden, storkors av Avizordenen[1]
Annet navnGuillaume Jean Joseph Marie de Nassau

Guillaume av Luxembourg (Guillaume Jean Joseph Marie) (født 11. november 1981 i Luxembourg by) er arvestorhertug og tronfølger i Luxembourg. Han er eldstesønn av storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa, og ble arvestorhertug da faren besteg tronen i 2000. Når faren i framtiden abdiserer eller dør, vil arvestorhertug Guillaume overta. Guillaume omtales som Hans Kongelige Høyhet.

Guillaume er utdannet ved privatskoler i Luxembourg og Sveits, og dessuten Royal Military Academy Sandhurst i Camberley i England. Han har også studert statsvitenskap og historie i Durham i England, men fullførte ikke studiene.

Arvestorhertugen ble den 19. oktober 2012 gift med den belgiske grevinne Stéphanie de Lannoy.[2] Paret inngikk forlovelse i mars samme år.[3] Guillaume hadde et kjærlighetsforhold til norske Pia Haraldsen. De møttes i Oslo i 2001, men forholdet tok slutt året etter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]