Pia Haraldsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pia Haraldsen
Født1. aug. 1981[1]Rediger på Wikidata (42 år)
BeskjeftigelseModell, event manager Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
IMDbIMDb

Pia Renate Haraldsen (født Pia Renate Strømsnes 1. august 1981) er en norsk programleder og artist.

Yrkeskarriere[rediger | rediger kilde]

Haraldsen har utdannelse innen medier og kommunikasjon fra Goldsmiths College, University of London.

Haraldsen har vært frilanser for VG, hvor hun var spaltist, TV 2 og ungdomsbladet mag. I oktober 2004 ble hun redaktør for trender og underholdning i magasinet Cosmopolitan. Hun var meddommer i shoppingprogrammet ShopaholicTV3, sammen med Hilde Marstrander og René Charles Gustavsen. Senere har hun vært programleder for Kjendisjakten og Frokostquiz på TV 2. I 2006 spilte Haraldsen inn sangen «You Got It», der VG-journalist Camilla Bjørn korer i refrenget.

I februar 2007 begynte Haraldsen som «politisk redaktør» i humorprogrammet Rikets Røst på TV 2, der hun lurer og provoserer intervjuobjekter med sine naive spørsmål og bevisste uvitenhet. I april 2007 ble det kjent at hun hadde inngått en avtale med mobilselskapet ComCom. Haraldsen skulle motta 1,5 millioner kroner årlig i tre år for å være merkevarebygger for selskapet.[2] I september 2007 ble hun permittert etter at selskapet innså at målet om å øke antall abonnenter fra 5 000 til 50 000 i løpet av 2007 ikke ville bli nådd.[3] Det hadde også oppstått uenighet omkring en tilleggsavtale som ville gitt Haraldsen ekstra inntekter for hvert oppslag i mediene.[4]

Høsten 2007 var hun deltaker i TV 2s programserie Skal vi danse med partneren Thomas Wendel.[5] I november 2007 utga hun boken Pias bekjennelser, shopping, sjekking, skikk og bruk.[6] I 2014 ga hun sammen med Einar Gelius ut boken Kunsten å feire bryllup på Font forlag.

Stunt mot amerikanske James Oddo i 2007[rediger | rediger kilde]

Et innslag fra Rikets Røst med lureintervju av den amerikanske bystyrerepresentanten James Oddo ble lagt ut på YouTube.[7] Om morgenen 11. oktober hadde 220 000 personer sett klippet av den rasende politikeren som kaster TV-teamet på dør[8] og bare noen timer etter var den blitt sett av over 400 000. Innslaget har vakt oppsikt i USA på grunn av politikerens språkbruk og voldsomme temperament, og gjorde Haraldsen til et ettertraktet intervjuobjekt i amerikanske medier.[9] Stuntet vakte særlig oppsikt i den konservative nyhetskanalen Fox News, og dagen etter at stuntet ble kjent ble Haraldsen intervjuet på Fox News' frokostsending.[10]

Familie[rediger | rediger kilde]

Pia Haraldsen er datter av Jasmin Haraldsen og Jan Olav Strømsnes. Jasmin Haraldsen var fra 1993 til 2005 gift med Karl Otto Haraldsen.

TV[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]