Pia Haraldsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pia Haraldsen
Pia Haraldsen - OFW 2010 (cropped).jpg
Født1. august 1981[1]Rediger på Wikidata (39 år)
Beskjeftigelse programleder / artist
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
IMDbIMDb

Pia Renate Haraldsen (født Pia Renate Strømsnes 1. august 1981) er en norsk programleder og artist.

Yrkeskarriere[rediger | rediger kilde]

Haraldsen har utdannelse innen medier og kommunikasjon fra Goldsmiths College, University of London.

Haraldsen har vært frilanser for VG, hvor hun var spaltist, TV 2 og ungdomsbladet mag. I oktober 2004 ble hun redaktør for trender og underholdning i magasinet Cosmopolitan. Hun var meddommer i shoppingprogrammet ShopaholicTV3, sammen med Hilde Marstrander og René Charles Gustavsen. Senere har hun vært programleder for Kjendisjakten og Frokostquiz på TV 2. I 2006 spilte Haraldsen inn sangen «You Got It», der VG-journalist Camilla Bjørn korer i refrenget.

I februar 2007 begynte Haraldsen som «politisk redaktør» i humorprogrammet Rikets Røst på TV 2, der hun lurer og provoserer intervjuobjekter med sine naive spørsmål og bevisste uvitenhet. I april 2007 ble det kjent at hun hadde inngått en avtale med mobilselskapet ComCom. Haraldsen skulle motta 1,5 millioner kroner årlig i tre år for å være merkevarebygger for selskapet.[2] I september 2007 ble hun permittert etter at selskapet innså at målet om å øke antall abonnenter fra 5 000 til 50 000 i løpet av 2007 ikke ville bli nådd.[3] Det hadde også oppstått uenighet omkring en tilleggsavtale som ville gitt Haraldsen ekstra inntekter for hvert oppslag i mediene.[4]

Høsten 2007 var hun deltaker i TV 2s programserie Skal vi danse med partneren Thomas Wendel.[5] I november 2007 utga hun boken Pias bekjennelser, shopping, sjekking, skikk og bruk.[6] I 2014 ga hun sammen med Einar Gelius ut boken Kunsten å feire bryllup på Font forlag.

Stunt mot amerikanske James Oddo i 2007[rediger | rediger kilde]

Et innslag fra Rikets Røst med lureintervju av den amerikanske bystyrerepresentanten James Oddo ble lagt ut på YouTube.[7] Om morgenen 11. oktober hadde 220 000 personer sett klippet av den rasende politikeren som kaster TV-teamet på dør[8] og bare noen timer etter var den blitt sett av over 400 000. Innslaget har vakt oppsikt i USA på grunn av politikerens språkbruk og voldsomme temperament, og gjorde Haraldsen til et ettertraktet intervjuobjekt i amerikanske medier.[9] Stuntet vakte særlig oppsikt i den konservative nyhetskanalen Fox News, og dagen etter at stuntet ble kjent ble Haraldsen intervjuet på Fox News' frokostsending.[10]

Familie[rediger | rediger kilde]

Pia Haraldsen er datter av Jasmin Haraldsen og Jan Olav Strømsnes. Jasmin Haraldsen var fra 1993 til 2005 gift med Karl Otto Haraldsen.

TV[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]