Picasa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Picasa
Utgiver(e)Google
Utvikler(e)Google
Utgitt 15. oktober 2002
Nyeste versjon3.9 141.259 (13. oktober 2015)
OperativsystemMicrosoft Windows macOS Linux
Skrevet iC++
Sjangerraster graphics editor, image organizer, Bildefremviser
TypeDigital fotografi
LisensFreeware
Nettstedpicasa.google.com (mul)

Picasa var et gratis fotoalbumprogram fra Google som hjelper brukeren med å finne, redigere og dele bilder på PC-en. Opprinnelig ble programmet laget av Picasa Inc., som holdt til i Pasadena i California, men i juli 2004 kjøpte Google Picasa fra Idealab, og fra da av ble programmet gitt ut gratis.

I februar 2016 kunngjorde Google at Picasa legges ned.[1]

Program[rediger | rediger kilde]

Det unike med Picasa er muligheten til å legge på effekter og redigere bilder ved bare ett klikk. Rød-øye-fjerning, endring av fargenyanser og oppretting av bilder er noen av funksjonene. Det er også mulig å lage bildefremvisninger og bilde-tidslinjer.

Picasa overskriver ikke bildene når endringer blir lagret. De endringene som gjøres lagres i en fil, og når Picasa åpnes igjen, vil programmet sjekke for endringer, og legge disse til bildet. Åpnes det aktuelle bildet i et annet program, vil ikke endringene vises. For dette må bildet eksporteres til et annet format.

Picasa Web Albums[rediger | rediger kilde]

14. juni 2006 ble tjenesten Picasa Web Albums lansert. Ved hjelp av Picasa kan bruker av programmet legge bilder ut på nett, lik tjenesten Flickr.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]