Picasa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Picasa
Picasa
Skaper Idealab
Utvikler Google
Utgitt 2002
Nyeste versjon 3.9.0 (Build 136.18, 0) (18. Mars 2013)
Operativsystem Windows, Mac OS X, Linux
Sjanger Organisering av fotografier og video
Lisens Freeware
Nettsted picasa.google.com

Picasa er et gratis fotoalbumprogram fra Google som hjelper brukeren med å finne, redigere og dele bilder på PC-en. Opprinnelig ble programmet laget av Picasa Inc, som holdt til i Pasadena i California, men i juli 2004 kjøpte Google Picasa fra Idealab, og fra da av ble programmet gitt ut gratis.

Program[rediger | rediger kilde]

Det unike med Picasa er muligheten til å legge på effekter og redigere bilder ved bare ett klikk. Rød-øye fjerning, endring av fargenyanser og oppretting av bilder er noen av funksjonene. Det er også mulig å lage bildefremvisninger og bilde-tidslinjer. Picasa overskriver ikke bildene når endringer blir lagret. De endringene som gjøres lagres i en fil, og når Picasa åpnes igjen, vil programmet sjekke for endringer, og legge disse til bildet. Åpnes det aktuelle bildet i et annet program, vil ikke endringene vises. For dette må bildet eksporteres til et annet format.

Picasa Web Albums[rediger | rediger kilde]

14. juni 2006 ble den nye tjenesten Picasa Web Albums annonsert. Ved hjelp av Picasa kan du nå legge bilder ut på nett, lik tjenesten Flickr. Hver bruker får 1024 MB til lagring av bilder.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.