Google Søk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Google Søk
Google 2015 logo.svg
Google Homepage.svg
Skaper(e)Larry Page, Sergey Brin
Utgiver(e)Microsoft Store, Google Play, App Store
Utgitt 15. september 1997[1]
Skrevet iC, C++, Python
Nettstedwww.google.com
Et Google søk.

Google-søk (eller Google Web Search) er Googles mest kjente tjeneste, og er verdens desidert største søkemotor med over 200 millioner søk hver dag. Google har over 8 milliarder sider indeksert på sine tjenere, som søkemotoren søker gjennom. De fleste andre av Googles tjenester ligger under Google-søk, deriblant Bildesøk og Froogle. Man antar at så mange som 80 % av alle Internettbrukerne benytter seg av Google Søk.

Når man utfører et søk med Google Søk, vil man som oftest få de mest relevante søkeresultatene først. Dette gjøres med en sofistikert evaluering av websider (PageRank), som Google ikke røper helt, for å forhindre sikkerhetstrusler og utnyttelser av systemet. Den baserer seg blant annet på hvor mange sider som lenker til det ene søkeresultatet, og hvor høy anseelse disse sidene har. Hvis for eksempel BBC lenker til en webside, vil denne lenken gi større utslag enn en lenke fra en tvilsom side som veldig få lenker til.

Det har skjedd utnyttelser av Google Søks system. Etter at George Bush ble innsatt som amerikansk president, lenket en mengde sider til Bushs valgkampsider, med lenketittelen «The greatest mistake». Når man da søkte på «The greatest mistake» på Googles søkemotor, fikk man som første resultat Bushs valgkampsider.

Undertjenester av Google Søk[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]