Google Ads

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Google Ads (tidligere Google AdWords) er Googles annonsesystem, der annonsører byr på å vise korte annonser, tjenestetilbud, produktlister eller videoer til nettbrukere. Den kan plassere annonser både i resultatene av søkemotorer som Google Søk (Google Search Network) og på ikke-søkebaserte nettsteder, mobilapper og videoer. Tjenestene tilbys under en betal-per-klikk (PPC) prismodell.[1]

Google Ads-annonser er også referert til som en sponset lenke.

Ads-annonsen vises som en sponset lenke øverst i søkeresultatet på Google. Tekstannonsene i Google As består av en overskrift med en hyperlenke på maksimalt 25 tegn, to linjer med beskrivende tekst på maksimalt 35 tegn hver, samt en linje med adressen til annonsørens internett side.

På Google søk betaler annonsøren kun hvis noen klikker på annonsen, og ikke når annonsen vises. Rangeringen av annonser blir avgjort av flere elementer – blant annet hvor mye annsonsøren er villig til å betale per klikk, historisk klikkrate, samt kvaliteten og relevansen av annonsen.

AdRank og Quality Score[rediger | rediger kilde]

AdRank bestemmer plasseringen av annonsene dine, og Quality score er en av de to faktorene som bestemmer AdRank. Den andre er budbeløp. Husk at kvalitetspoenget ditt er basert på kvaliteten og relevansen til annonsen din. Google måler hvor mange som klikker på annonsen din når den vises – dvs. CTR. Din CTR avhenger av hvor godt annonsen din samsvarer med søkerens intensjon, som du kan utlede fra tre områder:[2]

  • Relevansen til søkeordene dine
  • Hvis annonseteksten din og CTA leverer det søkeren forventer basert på søket
  • Brukeropplevelsen på landingssiden din

Ads er Googles hovedinntektskilde og står for over 70 % av selskapets totalinntekter.[trenger referanse]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
  1. ^ «Google annonsering - Hvordan lykkes med annonsering? Få max utav Google». www.hallgeirgustavsen.no (norsk). Besøkt 22. mars 2023. 
  2. ^ «Google annonsering - Hvordan lykkes med annonsering? Få max utav Google». www.hallgeirgustavsen.no (norsk). Besøkt 22. mars 2023.