Goof Troop (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Goof Troop
UtviklerCapcom
UtgiverCapcom
DesignerShinji Mikami
Satoshi Murata
SerieLangbein og sønn
PlattformSuper NES
UtgivelseJP 22. juli 1994
NA 11. juli 1993[1]
EU 25. november 1993
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseESRB: Everyone (E)

Goof Troop er et action-eventyrspill utviklet og publisert av Capcom i 1993 til Super Nintendo Entertainment System.

Spillet er basert på animasjonsserien Langbein og sønn fra 1992. Spillet inneholder flerspiller-modus, hvor én spiller kontrollerer Langbein mens den andre kontrollerer Max.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren får rollen som Goofy eller Max, gjennom fem områder på Spoonerville Island: På en strand, i en landsby under beleiring, et hjemsøkt slott, i en hule, og til slutt et piratskip hvor Pete og PJ blir holdt fanget. Goofy beveger seg saktere enn Max, men kan skade fiendene mer. Målet med hvert nivå er å løse forskjellige gåter, og beseire en rekke motstandere. Goofy og Max kan bruke forskjellige metoder for å beseire fiender som å kaste gjenstander som tønner eller bomber mot dem, sparke blokker inn i dem, eller slå dem ned fra scenen. Gjennom hele spillet kan spilleren oppdage forskjellige samleobjekter som kan hjelpe dem.

Å samle på frukt kan beskytte Max eller Goofy mot et enkelt slag, med ekstra liv opptjent hvis spilleren kan samle en viss mengde frukt uten å bli truffet. Å samle røde diamanter gjør at spilleren får et ekstra liv. For å komme videre gjennom spillet, må spilleren samle forskjellige objekter å bruke. Hver spiller kan bare holde ett element av gangen. I Spoonerville er Goofy og sønnen Max på fisketur på sjøen. De ser et stort piratskip som er på vei mot Spoonerville, hvor Pete og PJ er kidnappet. Goofy forsøker å ta igjen skipet, men lykkes ikke før skipet reiser til en sjørøverøy.

Goofy og Max slåss mot en gruppe pirater som har forvekslet Pete med deres egen kaptein, Keelhaul Pete, som for lenge siden var blitt svelget av en hval. Når Goofy og Max utforsker øya og kjemper mot enda flere pirater, fortsetter Pete og PJ misforståelsen - ettersom Pete liker å være pirat-leder. Goofy og Max ser Pete om bord på piratskipet, og forsøker å redde ham. Men de innser at personen de antok var Pete faktisk er den virkelige kaptein Keelhaul Pete, etter å ha kommet tilbake etter at hvalen spyttet ham ut igjen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Goof Troop-utgivelsesdatoer». GameFAQs. 2007. Besøkt 4. januar 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]