Gjert Langfeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gjert Langfeldt
FødtJohan From
10. august 1948 (75 år)
Norges flagg
BeskjeftigelseProfessor
NasjonalitetNorge

Gjert Langfeldt (født 10. august 1948, død 15. april 2022 [1]) var en norsk utdanningsforsker (dr. polit.) fra Kristiansand. Han var ansatt som professor ved Universitetet i Agder (UiA) fram til han gikk av med pensjon.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Langfeldt ble uteksaminert fra latinlinjen ved Kristiansand katedralskole i 1967. Han studerte deretter diverse fag med mellomfag i pedagogikk og filosofi, samt grunnfag i offentlig rett. Han tok deretter allmennlærerutdanning og ble lærer fra 1976. I 1981 ble han pedagogisk kunsulent i Åsnes kommune og i Kvinnherad kommune fra 1982 og deretter skolesjef i Flekkefjord kommune fra 1987. Samtidig studerte han bedriftsøkonomi ved Norges Handelshøyskoles NHHK.

I 1994 ble han Cand.polit. med hovedfag i pedagogikk, og ble førstekonsulent ved Statens Utdanningskontor i Vest-Agder. Han ble høgskolelektor ved Høgskolen i Agder (HiA) på deltid fra 1996, og stipendiat fra 1998 i Norges forskningsråds (NFR) skoleprosjekt Fra ressurs til Resultat I 2005 ble han Dr.polit. og ansatt som førsteamanuensis ved HiAs fakultet for pedagogikk. Avhandlingen var Effektivitet og likeverd i norsk grunnskole. – En empirisk undersøkelse av elevresultater i ungdomsskolen med særlig vekt på analyse av resultater for elever som får spesialundervisning. Han var prosjektmedarbeider på NFRs SOL-prosjekt, Skole og ledelse fra 2003 til 2006. Siden 2009 har han vært professor ved UiAs institutt for pedagogikk. Han har også en professor II-stilling ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.

Bibliografi i utvalg[rediger | rediger kilde]

  • 2006: Ledelse i anerkjente skoler, (Red: J. Møller og O. Fuglestad) med kapitlene Resultatforbedring som ledelsesutfordring og Styringsregimer og lederroller i grunnskolen. Universitetsforlaget.
  • 2005: Effektivitet og likeverd i norsk grunnskole. – En empirisk undersøkelse av elevresultater i ungdomsskolen med særlig vekt på analyse av resultater for elever som får spesialundervisning. Avhandling for Dr.Polit., Universitetet i Oslo (UiO).
  • 1996 Finance, Policy Making and the Organisation of Special Education (sammen med Lise Vislie), Cambridge Journal of Education vol 26 no 1

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nekrolog - Vi vil savne ham som den omsorgsfulle vennen han var» (norsk). aftenposten. Besøkt 28. mai 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]