Geoff Nicholls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Geoff Nicholls
Født 28. februar 1948 (68 år)
England Birmingham
Nasjonalitet Storbritannia
Sjanger hard rock, heavy metal
Instrument Synthesizer, piano, gitar, bass
Band
Tony Martin solo
Tidligere band
Black Sabbath
Cozy Powell solo
Quartz
Johhny Neal and the Starliners

Geoff Nicholls (født 28. februar 1948 i Birmingham) er en engelsk keyboardist, mest kjent som assosiert medlem og senere fulltidsmedlem av hard rock-bandet Black Sabbath fra 1980 til 2004. Nicholls spilte i NWOBHM-bandet «Quartz» før han ble med i Black Sabbath.

Geoff Nicholls ble opprinnelig hentet inn som annen-gitarist, men tok over som bassist da Geezer Butler forlot bandet en kort periode på begynnelsen av 1980-tallet. Butler returnerte snart, og Nicholls fikk ta hånd om tangentinstrumentene. Hans første opptreden på et Black Sabbath-album var på Heaven and Hell i 1980, og han var med som «usynlig» keyboardist på konsertene.

Nicholls har siden 1980 spilt keyboards på samtlige album fra bandet, og fra 1986 ble Nicholls «oppgradert» til fulltidsmedlem, noe han var fram til 1991, og i perioden fra 1993 til 1996. Han ble med bandet igjen som assosiert medlem under gjenforeningsturneen med Ozzy Osbourne i 1997, da han i tillegg til keyboards spilte gitar under Tony Iommis gitarsoloer på låten «Snowblind», og på flere låter fra albumene Headless Cross og Forbidden. Han har ikke spilt sammen med Black Sabbath siden 2004.

Nicholls spilte en tid i Cozy Powells soloband, og spiller for tiden sammen med tidligere kollega i Black Sabbath, vokalisten Tony Martin i hans soloband.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]