Heaven and Hell (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Heaven and Hell
Heaven and Hell under Sauna Open Air Metal Festival
Periode20062010
SjangerHeavy metal
Aktive år2006
PlateselskapRhino, SPV
Nettstedheavenandhelllive.com
Siste medlemmer
Ronnie James Dio
Tony Iommi
Geezer Butler
Vinny Appice

Heaven and Hell var et heavy metal-band med Tony Iommi og Geezer Butler fra Black Sabbath, samt tidligere Black Sabbath-medlemmer Vinny Appice og Ronnie James Dio (også kjent som vokalist fra Rainbow og Dio).

Historien[rediger | rediger kilde]

Black Sabbath[rediger | rediger kilde]

Ronnie James Dio ble med i Black Sabbath i 1979 etter at Ozzy Osbourne forlot bandet. Han var med frem til 1982, og var med på studioalbumene Heaven and Hell i (1980) og Mob Rules i (1981), samt konsertalbumet Live Evil i 1982. Han ble senere med i bandet igjen fra 1990 til 1992 hvor han deltok på studioalbumet Dehumanizer i 1992.

Heaven and Hell dannes[rediger | rediger kilde]

I 2007 ble det gitt ut et samlealbum fra Black Sabbath som het The Dio Years. Dette albumet bestod av sanger fra Dio-perioden i Black Sabbath, samt tre nye sanger den kommende Heaven and Hell-besetningen hadde stått bak. Etter disse nyinnspilte låtene bestemte musikerne å spille sammen igjen. For at folket ikke skulle tro at Ozzy Osbourne var vokalist, valgte de å kalle bandet Heaven and Hell. Bandet dro på verdensturne, og en konsert i New York ble tatt opp og filmet, og senere gitt ut som dobbel-CD og DVD. I april 2009 ble deres første studioalbum, The Devil You Know sluppet.

Dio dør og opphør av bandet[rediger | rediger kilde]

25. november 2009 ble det kunngjort på Dios hjemmeside av Wendy Dio, Dios ektefelle og manager, at Dio hadde blitt diagnostisert med magekreft i tidlig stadium, og var under behandling.[1] 4. mai 2010 ble det kunngjort at Europaturneen til Heaven and Hell var avlyst grunnet Dios helsetilstand, og 16. mai samme år ble det kunngjort på den offisielle hjemmesiden og på Facebook at Dio var død.[2] Iommi kunngjorde ikke lenge etter at Heaven and Hell er oppløst.[3]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  1. Live from Radio City Music Hall – (2007) (CD/DVD)
  2. The Devil You Know – (2009) (CD)

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]