Full Throttle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Full Throttle
UtviklerLucasArts
UtgiverLucasArts
DistributørGOG.com
DesignerTim Schafer
KomponistPeter McConnell
SpillmotorSCUMM
PlattformDOS og Macintosh
Utgivelse2. mai 1995
SjangerEventyrspill
ModusEnspiller
Format1 x CD-ROM

Full Throttle er et eventyrspill som ble utviklet og utgitt av Lucasarts 2. mai 1995. Spillet ble designet av Tim Schafer og det er det tiende spillet som bruker spillmotoren SCUMM.

Historien[rediger | rediger kilde]

Historien handler om Ben, lederen for motorsykkelgjengen Polecats. Han møter på sjefen for den siste motorsykkelfabrikanten i landet, Malcolm Corley, på en bar. Etter at han avslår et tilbud fra Corleys menn blir han slått bevisstløs og kastet i en container av visepresidenten for Corley Motors, Adrian Ripburger, som har planer for å ta over firmaet. Ben prøver å finne igjen gjengen sin, som Ripburger har overtalt til å eskortere Corley til den årlige generalforsamlingen. På veien møter Ben på den kvinnelige mekanikeren Mo, som senere viser seg å være Malcolm Corleys datter

Ben finner igjen gjengen sin akkurat tidsnok til å se Ripburger drepe Corley og legge skylden på Polecats. Ben må rømme fra politiet og prøve å renvaske seg selv og gjengen sin og stoppe Ripburger fra å forvandle Corley Motors til en minivanprodusent. Han møter på flere andre gjenger: de fartavhengige Vultures (som Mo tidligere var et medlem av), de dyriske Rottwheelers og de mystiske Cavefish. Han ankommer generalforsamlingen akkurat tidsnok til å se Ripburger annonsere sine nye planer for firmaet. Ben og Mo avslører Ripburger som morderen og kringkaster Morleys siste vilje og testament, som sier at Mo er den rettmessige arvingen av firmaet. Spillet slutter med at Ben kjører inn i solnedgangen. Spillet hadde ifølge spillerne et polert utseende og en god historie. En vanlig kritikk er at spillet er for kort.

Teknisk informasjon[rediger | rediger kilde]

Full Throttle ble utgitt bare på CD-ROM, og det hadde stemmer for alle karakterene. Tim Schafer både skrev og designet spillet. Han hadde tidligere jobbet på Day of the Tentacle. Noen svakheter ved spillet var lineæriteten og lengden, elementer som gjorde at spillet ble sammenlignet med Loom. Det var også det eneste spillet fra LucasArts som brukte musikk fra andre kilder. Noen spor fra Gone Jackals' album Bone to Pick ble brukt i spillet.

Grensesnitt[rediger | rediger kilde]

Spillet introduserte en ny type grensesnitt. Ved å holde ned den venstre musknappen over et objekt fikk man opp en meny hvor man kunne velge hva man skulle gjøre med objektet. Verbene som kom opp varierte etter hvilket objekt man klikket på. Man kunne så velge et verb og slippe knappen for å velge det. Verbene ble presentert med ikoner: knyttneve for å slå eller bruke, øye for å se, tunge for å snakke og smake, og fot for å sparke. Ved å høyreklikke kunne spilleren åpne opp vinduet med objektene han hadde plukket opp. Dette grensesnittet ble også brukt i The Curse of Monkey Island.

I visse deler av spillet må spilleren kjøre på en vei gjennom ørkenen og slåss mot andre motorsyklister. Slåsskampene utføres først med knyttnever og spark og senere med lenker, planker og lignende. Disse våpnene er effektive bare med visse kombinasjoner som spilleren selv må finne ut av. Denne delen av spillet ble gjort med INSANE. Det oppstod noen problemer siden INSANE ble laget for fotorealistiske bilder og spillet hadde et tegnefilmaktig preg. De rendrede omgivelsene måtte derfor bli skalert ned slik at det så ut som resten av spillet.

Skuespillerne[rediger | rediger kilde]

Full Throttle hadde mange dyktige skuespillere, slik som Roy Conrad, Kath Soucie, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, Hamilton Camp og Mark Hamill. Full Throttle var det første videospillet som nesten bare brukte skuespillere registrert med Screen Actors Guild istedenfor å bruke folk som jobbet internt i LucasArts.

Oppfølger[rediger | rediger kilde]

I 2003 begynte utviklingen av oppfølgeren Full Throttle II: Hell on Wheels. En teaser ble sluppet og en interaktiv demo ble vist på samme år. Kort tid senere ble spillet kansellert.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]