Frank Arnesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frank Arnesen
Persdag Ajax nr 2, 3 Frank Arnesen (kop), nr 4 Rob Tervoort (kop), Bestanddeelnr 929-8308.jpg
Født30. september 1956[1] (62 år)
København[2]
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrener
Nasjonalitet Danmark

Frank Arnesen (født 30. september 1956) er en dansk tidligere fotballspiller som i dag jobber som Manager i Hamburg SV. Han er mest kjent som spiller i Ajax Amsterdam og PSV Eindhoven. I 1988 var han med å vinne Serievinnercupen med PSV. Arnesen spilte totalt 52 A-landskamper for Danmark og scoret 14 mål.

Klubbkarriere[rediger | rediger kilde]

Som guttespiller dro han fra moderklubben Fremad Anger til Amsterdam for å være med på Ajax's talentutviklingsprogram. Deretter var veien kort til flere storklubber i Europa.

Landslagskarriere[rediger | rediger kilde]

Arnesen var en av de store profilene på Sepp Pionteks landslag på 80-tallet. Der spilte han bra, og var med og bidrog sterkt i Fotball-EM i 1984 og Fotball-VM i 1986. Han ble blant annet Danmarks toppscorer med 3 mål under EM i 1984. Han fikk også rødt kort under den siste puljekampen til Danmark mot Vest-Tysklands landslag under VM i 1986.

Managerkarriere[rediger | rediger kilde]

Etter karrieren som spiller ble Frank Arnesen assistenttrener for Bobby Robson i PSV Eindhoven. Han fortsatte som sportsdirektør i PSV og var med på å både oppdage og utvikle talenter som Ronaldo, Romario og Ruud van Nistelrooy. Senere ble han sportsdirektør i den engelske klubben Tottenham. Derfra gikk han videre som talentutviklingssjef i Chelsea FC. Han er nå sportsdirektør i Hamburger SV.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


  1. ^ transfermarkt.com, 9. okt. 2017, Frank Arnesen, 116128
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 14. des. 2014