Forskningsparken i Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Forskningsparken i Oslo
Forskningsparken i Oslo.jpg
Forskningsparken i 2018
Beliggenhet
NavnForskningsparken i Oslo
StrøkGaustadbekkdalen
OmrådeNordre Aker
KommuneOslo
Historiske fakta
Bygningsdata

Koordinater: 59°56′31,142″N 10°43′0,28200″Ø Forskningsparken i Oslo er et senter for verdiskapning og kommersialisering. Den ligger i Gaustadbekkdalen i nærheten av Universitetet i Oslos hovedlokaler på Blindern, og Oslo universitetssykehus. Mer enn 250 bedrifter, forskningsgrupper og institutter har tilhold i Forskningsparken, hvor de driver næringsvirksomhet og FoU-virksomhet innen blant annet bioteknologi og kjemi, medisin og helseteknologi, IKT, media, materialforskning, elektronikk og miljø- og samfunnsforskning. Blant bedriftene er 150 oppstartsbedrifter i tech-inkubatoren.[trenger referanse]

Forskningsparken drives av Oslotech AS og er et senter for samarbeid, forskning og vekst hvor mer enn 2500 personer har sin daglige arbeidsplass. Den inneholder Forskningsparkens konferansesenter med 25 møterom og auditorier i ulike størrelser. Nabobygningene til SINTEF og Universitetet i Oslo Institutt for Informasjonsteknologi (IFI) er ikke en del av selve forskningsparken.

Aktiviteter i Forskningsparken[rediger | rediger kilde]

  • Hver uke foregår det konferanser, frokostmøter, faglige og sosiale arrangementer i Forskningsparken
  • Åpent Hus - årlig dag hvor bedrifter og forskningsmiljøer åpner dørene og presenterer seg for hverandre og besøkende
  • Oslo Innovation Week - Forskningsparken er en av hovedarenaene
  • First Friday Coffee - nye bedrifter presenterer seg hver måned
  • Cutting Edge Festival er en årlig konferanse som viser forskningsresultater, ny teknologi og innovasjon fra kunnskapsvirksomhetene i og rundt Forskningsparken i Oslo. Cutting Edge ble første gang arrangert i 2012, og arrangørene er Oslotech, Universitetet i Oslo og Inven2.

Miljøer i Forskningsparken[rediger | rediger kilde]

Forskningsparken er et samlingssted for flere klynger, fagmiljøer og forskergrupper, blant annet Norway Health Tech, StartupLab, Aleap og Sharelab, CIENS, som også omfatter CICERO, NIBR, NIVA og TØI, samt Institutt for Pedagogikk, Norsk senter for molekylærmedisin, enter for materialvitenskap og nanoteknologi, Frischsenteret or samfunnsøkonomisk forskning og Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]