Forskningsparken i Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Forskningsparken i Oslo
Forskningsparken.jpg
Forskningsparken i 2006
Beliggenhet
Navn Forskningsparken i Oslo
Strøk Gaustadbekkdalen
Område Nordre Aker
Kommune Oslo
Historiske fakta

Koordinater: 59°56′31,142″N 10°43′0,28200″Ø Forskningsparken i Oslo er et senter for verdiskapning og kommersialisering. Den ligger i Gaustadbekkdalen i nærheten av Universitetet i Oslos hovedlokaliteter på Blindern og Oslo universitetssykehus. Mer enn 200 små og store bedrifter, forskningsgrupper og institutter har tilhold i Forskningsparken, hvor de driver nærings- og FoU-virksomhet innen blant annet bioteknologi og kjemi, medisin og helseteknologi, IKT, media, materialforskning, elektronikk og miljø- og samfunnsforskning.

Forskningsparken drives av Oslotech AS. Bygningskomplekset har fem bygg hvor mer enn 2 000 personer har sin daglige arbeidsplass. Den inneholder Forskningsparken Konferansesenter med 25 møterom og auditorier i ulike størrelser. Nabobygningene til SINTEF og Universitetet i Oslo Institutt for Informasjonsteknologi (IFI) er ikke en del av selve forskningsparken.

Arrangementer i Forskningsparken[rediger | rediger kilde]

  • Oslo Innovation Week arrangeres hvert år i uke 42.
  • Norwegian Investment Forum bli arrangert siden 2001, og er en møteplass mellom hovedsakelig norske og nordiske investorer og oppstartselskaper som er i markedet for kapital.
  • Cutting Edge er en årlig konferanse om forskning og nye bedrifter som er resultatet av kunnskapsvirksomhetene i og rundt Forskningsparken i Oslo. Cutting Edge ble første gang arrangert i 2012, og arrangørene er Oslotech, Universitetet i Oslo og Inven2.

Forskningsmiljøer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]