Selskapet for industrivekst

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
SIVA Selskapet for industrivekst SF
Organisasjonsform Statsforetak
Nøkkelopplysninger 966 703 032
Etablert [1968]
Hovedkontor Trondheim
Styreleder [Kristin Reitan Husebø]
Adm. dir. [Espen Susegg]
Nettside www.siva.no

Siva - Selskapet for industrivekst SF tilrettelegger for utvikling av nytt næringsliv i Norge gjennom å investere i innovasjonsselskaper og næringseiendom. Selskapet bygger, eier og utvikler infrastruktur for innovasjon. Siva er et statsforetak eid av Nærings- og fiskeridepartementet og er en del av det nasjonale virkemiddelapparatet for innovasjon. Selskapet ble etablert i 1968 og har kontor i Trondheim.

Administrerende direktør er Espen Susegg. Styret utnevnes av Nærings- og fiskeridepartementet. Styreleder er Kristin Reitan Husebø.

Sivas eiendomsvirksomhet:[rediger | rediger kilde]

Siva er en etterspurt samarbeidspartner for utvikling av næringseiendom. Dette er ofte langvarige og komplekse prosjekt som krever omfattende samhandling og store investeringer. I disse prosjektene har Siva en rolle som tilrettelegger, partner og investor.

Siva bidrar til å utvikle næringer som er nye og umodne, eller bedrifter med behov for omstilling. Selskapet har et spesielt ansvar for næringer og geografiske områder med svak tilgang på privat kapital.

Eiendomsvirksomheten er samlet i det heleide datterselskapet Siva Eiendom Holding AS (SEH). SEH skiller seg fra andre eiendomsselskap ved at formålet er å bidra til innovasjon og næringsutvikling, samtidig som selskapet er kommersielt og har krav til avkastning. Sivas investeringer skal alltid utløse privat kapital. SEH er hel- eller deleier i mer enn 40 eiendomsselskap.

SIVA har eierskap i ca. 100 næringsbygg på om lag 60 steder i Norge. Eiendomsporteføljen utgjør 625.000 kvadratmeter.

Sivas innovasjonsvirksomhet:[rediger | rediger kilde]

Siva utvikler nærings- og kunnskapsmiljø og kobler disse sammen i regionale, nasjonale og internasjonale nettverk. Siva har eierskap i ca 100 innovasjonsselskap over hele landet. Siva bidrar med rådgiving, samlokalisering og nettverksbygging. De fleste selskapene er i tillegg tatt opp i Sivas utviklingsprogram for inkubasjon og næringshager. Sivas nettverk av inkubatorer og næringshager støtter over 3000 bedrifter hvert år.

Sterke koblinger mellom gründere, kunnskapsmiljø og privat næringsliv har vist seg effektivt for å utvikle nytt og eksisterende næringsliv. Tilgang på mentorer, kompetanse, impulser og nettverk utenfor egen bedrift gjør det enklere å lykkes og bidrar til økt innovasjonskraft. En viktig oppgave for Siva er å identifisere og utvikle ideer til nye innovasjonsselskap i miljøer med potensial for mer innovasjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.