Florentino Pérez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Florentino Pérez
Florentino perez.jpg
FødtFlorentino Pérez Rodríguez
8. mars 1947[1] (72 år)
Madrid[2]
Utdannet ved Det tekniske universitetet i Madrid
Beskjeftigelse Forretningsdrivende, politiker, bygningsingeniør
Parti Unión de Centro Democrático (19791982), Democratic Reformist Party (19821986)
Nasjonalitet Spania
Nettstedhttp://www.florentinoperez.com/

Florentino Pérez Rodríguez (født 8. mars 1947) er en spansk forretningsmann, sivilingeniør og tidligere politiker, men han er mest kjent for sin karriere som president for den spanske fotballklubben Real Madrid C.F.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Florentino er utdannet sivilingeniør. Med sin ingeniørutdanning har han blant annet grunnlagt byggefirmaet Grupo ACS. Firmaet ble grunnlagt i 1997 og det er en sammensetning av de tidligere firmaene OCP Construcciones, S.A. og Ginés Navarro Construcciones. Per dags dato er Grupo ACS det rikeste og største byggefirmaet i Spania.[trenger referanse] Etter dette startet Pérez karrieren sin som president i det spanske fotballaget Real Madrid.

Real Madrid[rediger | rediger kilde]

Pérez startet sin karriere som president for fotballklubben Real Madrid i 2000. Hans arbeid med å blant annet forbedre klubbens fotballanlegg (Santiago Bernabéu Stadion), ble høyt verdsatt og han ble dermed gjenvalgt som president for klubben i 2004. Etter flere gode investeringer, klarte Péres å forbedre klubbens økonomi vesentlig. Dette resulterte i storsigneringer som Zinedine Zidane, Luis Figo, David Beckham, Michael Owen og Cristiano Ronaldo.

Florentino Pérez har også grunnlagt treningsanlegget, Real Madrid City i Valdebebas, Madrid. Anlegget ansees for å være det beste treningsanlegget i verden og det dekker hele 1.2 kvadratkilometer.

I løpet av de siste 2 årene har Pérez signert flere høyprofilerte spillere som Gareth Bale, Isco (Francisco Román Alarcón Suárez), Luka Modric og Asier Illarramendi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 12. des. 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]