Fjerde tideverv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det fjerde tidevervet er en tidsalder fra J.R.R. Tolkien fiktive verden Midgard.

Det fjerde tidevervet begynte etter at Sauron var slått for godt, da den ene ringen endelig var blitt ødelagt, og alvene forlot Midgard for å dra til det Ytterste Vest.

Tolkiens skrifter og bøker gir ikke informasjon om mer enn de første få årene av dette nye tidevervet, så det er ikke kjent når det sluttet eller om hva som skjedde.

Dette tidevervet ble (antakelig) merket av gjenoppbygningen av de Númenoreanske eksil-kongerikene (Arnor og Gondor), mennenes endelige høydepunkt og bortgangen av de siste alvene som forlot Midgard for å dra til Valinor.

Tolkien sa at han trodde at avstanden mellom slutten på det tredje tidevervet og det 20. århundre var omtrent 6000, og at i 1958 skulle det vært enden på det femte tidevervet hvis det fjerde og det femte tidevervet var omtrent like lange som det andre og det tredje tidevervet. Til tross for dette skrev han i et brev i 1958 at han trodde at tidevervene ble kortere og at det derfor heller nærmet seg slutten på det sjette tidevervet heller enn det femte.

Se også: det første tideverv, det andre tideverv og det tredje tideverv

Tidslinje fra det fjerde tidevervet[rediger | rediger kilde]

Lengden er uviss

Ifølge Gondors tidsregning, begynte det fjerde tidevervet den 25. mars T.T. 3021. Siden mange av de følgende årstallene er datert etter Sysselregning, er det noe vanskelig å plassere dem helt riktig..

Autoritetsdata