Filadelfia Drammen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Filadelfiakirken Drammen)
Hopp til navigering Hopp til søk
Filadelfia Drammen

Filadelfia Drammen er en pinsemenighet i Drammen. Menigheten ble etablert i 1921. Menigheten har nesten 800 medlemmer (tall fra 2006).

Historie[rediger | rediger kilde]

Det var den 21. mars 1921 at menigheten i Drammen ble etablert, med navnet Filadelfia. Tidlig på 1920-tallet var det vekkelsestider i Norge. Skreddemester Thorvald Helgerud hadde en tid gått på møter hos Thomas Ball Barratt i Oslo og kjente et kall til å starte en frimenighet på Bragernes. En dag kom Arthur Cornelius og en prest som het Niissen til Drammen og tok inn på et hotell i Drammen. De ringte hjem til Thorvald Helgerud på Tangen, han bad dem hjem til seg og de dro dit. Så hendte noe dramatisk: Det ble en eksplosjon i det hotellet de litt før hadde sittet og flere mennesker ble drept[trenger referanse]. Dette gjorde sterkt inntrykk på befolkningen. Like etter dro Thorvald Helgerud og Arthur Cornelius til Bragernes torg og holdt møter. Det ble en sterk vekkelse og det fortelles at de til og med leide Drammen Teater og holdt møter der. Etter en tid ble det så mye arbeid for disse to pionerene at de måtte ha hjelp. Antagelig kjente Cornelius pinse evangelisten Willy Rudolph og han kom. De to unge evangelistene, Willy Rudolph og Arthur Cornelius ble valgt som menighetens første forstandere (pastor) og Thorvald Helgerud som første eldste.

Filadelfia Hornorkester, ble stiftet i 1956. Hornorkesteret er det siste brassband som eksisterer i den norske pinsebevegelsen. (2006)

Misjon[rediger | rediger kilde]

Misjon har alltid vært viktig for menigheten, og støtter arbeid i Open Heart og Europa i Fokus, samt misjonærer i Romania/Onesti, Kongo og på Filippinene.

Barne- og ungdomsarbeid[rediger | rediger kilde]

Menigheten har egen ungdomspastor.

Ledelse[rediger | rediger kilde]

Menigheten ledes av en pastor og et eldsteråd. I tillegg har menigheten en administrasjonskommite. Flere frivillige medarbeidere har lederansvar og deltar i menighetens grupper og samlinger.

Tidligere forstandere (pastorer)[rediger | rediger kilde]

Listen er mangelfull, kan du hjelpe wikipedia med å forbedre den hadde det vært fint.

  • 1921 – Willy Rudolph og Arthur Cornelius – menighetens første forstandere.

Radio Filadelfia[rediger | rediger kilde]

Radio Filadelfia er en radiostasjonen for Drammensdistriktet. Kanalen kan lyttes til i Drammen, Lier, Konnerud og Eiker. Sender også på webradio.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]