Leif Jacobsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Leif Jacobsen
Født10. feb. 1946Rediger på Wikidata (78 år)
BeskjeftigelseTeolog, prest Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Leif Sverre Jacobsen (født 10. februar 1946) er en norsk teolog og forkynner. Han er utdannet metodistprest og har vært aktiv både innen metodistsamfunnet, pinsebevegelsen og trosbevegelsen. Han tok sin teologiske doktorgrad i 2004 med avhandlingen «The leadership factor in church planting projects in Norway from 1990 to 2000».

Bakgrunn og arbeid[rediger | rediger kilde]

Tidlig karrière[rediger | rediger kilde]

Jacobsen var i sine tidlige år metodistprest i Hvittingfoss (1969–71) og Sandefjord (1971–72). Han meldte seg ut av metodistsamfunnet i 1972 som en følge av sitt syn på dåpen. Etter dette virket han som forkynner i Drammen pinsemenighet, hvor han senere ble forstander (1973–74). Han har også vært forstander i pinsemenighetene i Brevik (1974–78) og i Bergen (1978–84). Der han var forstander i Menigheten Filadelfia, som i denne perioden opplevde en meget stor vekst. I tillegg til dette har Jacobsen undervist i mange år på bibelskolen i Sarons Dal, hvor han også var rektor frem til 1984.

Den karismatiske fløy i pinsebevegelsen[rediger | rediger kilde]

Som forkynner i pinsebevegelsen kom han i kontakt med det karismatiske miljøet i pinsebevegelsen. Dette miljøet besto av blant andre Aril Edvardsen, Kjell Haltorp og Åge Åleskjær. Han var også med under etableringen av Ten Center, som var et uttrykk for den karismatiske fornyelse innen pinsebevegelsen. Som et kuriosum kan nevnes at han var den som introduserte Åge Åleskjær for Kenneth Hagins bøker.

Oppgaver innen trosbevegelsen[rediger | rediger kilde]

I 1985 stiftet Jacobsen Bergen Kristne Senter sammen med Kåre Kristing, som hadde bakgrunn fra Kristent fellesskap i Bergen. Menigheten gikk i 1999 inn i Levende Ord. I 1989-94 var han ansatt som medpastor i Oslo Kristne Senter med ansvar for menighetens bibelskole. I 1994-02 var han ansatt i Sørlandet Bibel- og Misjonssenter som forkynner med administrativt ansvar. Han flyttet så tilbake til Bergen hvor han sammen med menigheten Bergen Kristne Senter gikk inn i Levende Ord hvor han jobbet som medpastor og som lærer på menighetens bibelskole. Han fikk en sentral rolle som styreleder under krisen som oppsto i menigheten i 2005/2006.

Øvrige oppgaver innen kristenheten[rediger | rediger kilde]

Jacobsen er en av oversetterne av Bibelen Guds Ord som kom ut i 1997.

Dagens situasjon[rediger | rediger kilde]

Jacobsen jobber i dag som IT-sjef i et internasjonalt firma. Ved siden av denne stillingen vil han fra 1. august 2008 fungere som hovedpastor i Centralkirken i Bergen, som er en menighet i Metodistkirken.