Fall Guys

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fall Guys
UtviklerMediatonic
UtgiverEpic Games (2022)
Distributør
SpillmotorUnity
Plattform
6 oppføringer
Utgivelse4. august 2020 (Microsoft Windows, PlayStation 4; globalt)
21. juni 2022 (Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)[2][3]
SjangerPlattformspill, battle royale
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 3
Nettstedfallguys.com

Fall Guys (tidligere Fall Guys: Ultimate Knockout) er et plattform- og battle royale-spill utviklet av Mediatonic og publisert av Devolver Digital. Det ble utgitt på Microsoft Windows og PlayStation 4 den 4. august 2020. Spillet er planlagt for utgivelse på Nintendo Switch, Xbox One, og Xbox Series X og S i 2021.[4]

Spillet går ut på at opptil 60 spillere kontrollerer jellybean-lignende karakterer som kan bevege seg rundt på et tredimensjonalt spillefelt. De skal konkurrere mot hverandre i en serie med utfordringer, som for eksempel hinderløyper. Det er et x antall spillere som kan kvalifisere til neste runde, og etter hver runde ryker flere og flere ut, og til slutt står man igjen med én vinner. Spilleren kan hoppe, klatre eller dykke for å hjelpe spillet fremover. Hovedmålet er å kvalifisere seg for påfølgende runder ved å gjennomføre hvert av de tilfeldig utvalgte minispillene. På hvert minispill dukker det opp forskjellige hindringer spredt over kartet, for ekstra kompleksitet. Spillere som er for treige, som faller i rosa slim, eller som mislykkes i visse krav under et minispill, blir eliminert.

Ved å bruke en valuta i spillet (kalt «Kudos») kan spillere skaffe forskjellige gjenstander, som karakteren deres kan vise frem i spillet. Spillere kan skaffe Kudos ved å fullføre kamper. Spillet støtter også mikro-transaksjoner, for kjøp av ekstra valuta i løpet av spillet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Microsoft Store, Microsoft Store app-ID 9pmxh5249dg5, besøkt 1. september 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ https://www.fallguys.com/news/fall-guys-is-going-free-on-june-21-launching-on-playstation-nintendo-switch-xbox-and-the-epic-games-store; besøksdato: 18. mai 2022.
  3. ^ Microsoft Store, 22301.1401.15.0, Microsoft Store app-ID 9pmxh5249dg5, Wikidata Q135288, https://apps.microsoft.com/ 
  4. ^ «Fall Guys: Ultimate Knockout - Season 4 Out Now!». Arkivert fra originalen 17. juni 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]