Erlend Mokkelbost

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Erlend Mokkelbost
Født11. feb. 1980Rediger på Wikidata (43 år)
Beskjeftigelse
NasjonalitetNorge

Erlend Mokkelbost (født 11. februar 1980 i Stockholm, Sverige) er en norsk gitarist, plateprodusent, komponist, journalist og DJ, bosatt i Oslo. Han har spilt i bandene Montée,Torsion Beat, KILLL og JR Ewing.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Fra 1998 til 2006 var Erlend Mokkelbost en av drivkreftene og hovedkomponist i punk/hardcore/rock-gruppen JR Ewing, som spilte over 600 konserter i 27 land. De turnerte med band som The Mars Volta, The Blood Brothers, The Locust, Pretty Girls Make Graves, Turboneger og mange flere. JR Ewing spilte blant annet på festivaler som All Tomorrow's Parties, Roskildefestivalen, Eurockennes og Øyafestivalen.

I 2006 startet Erlend Mokkelbost bandet Montée sammen med Anders Tjore. Bandet har gitt ut tre album: Isle of Now i 2009, Rendition of You i 2011 og Into The Fray i 2014. Debutalbumet gikk av med prisen for «beste popgruppe» under Spellemannprisen 2009. Singlene «Ghost» og «Faith» fra andrealbumet Rendition Of You var spillelistet på NRK P3 i over ett år, og «Faith» ble av Dagbladet kåret til «årets låt» i 2011. Montée har gjort remikser for både norske og utenlandske band og artister, som Susanne Sundfør, The Phenomenal Handclap Band, Elvira Nikolaisen, Jessica 6 feat. Antony Hegarty og flere.

Fra 2002 til 2012 spilte han gitar i det nå oppløste kunst/metall-bandet KILLL, som blant turnerte og spilte festivaler i land som Nederland, Sverige, Tyskland, Latvia, Russland, Polen og Danmark. Han har også skrevet låter med og for andre artister, som Jaa9 & Onkl P og Eva & the Heartmaker. Singelen «Partysvenske» med Jaa9 & Onkl P, som ble skrevet med Anders Tjore og Haakon-Marius Pettersen, solgte til gullplate i 2010.

I 2015 startet Mokkelbost ARC i Oslo, som fungerer som et studio, øvingslokale og arbeidsrom for en rekke musikere.

Mokkelbost har de siste årene produsert en rekke album, for artister som No. 4, Jonas Alaska, Atlanter, Bow To Each Other, Morudes, Virkelig, Rohey, Aiming For Enrike, The Cheaters og Tellef Raabe. Han har vunnet Spellemannsprisen for både The Cheaters sitt album Rites of Spring og Bow To Each Other's andre album My Heart Is A Target, henholdsvis innen kategoriene pop og rock.

I 2016 startet han plateselskapet Pekula Records i samarbeid med Jansen Records, som har gitt ut Aiming For Enrike og Amgala Temple, samarbeidsprosjektet til Lars Horntveth, Amund Maarud og Gard Nilssen.

I 2017 lagde han det første av serie bestillingsverk - gitt navnet Pekula - for Parkteatret i Oslo, der musikerne holdes anonyme i forkant og under konserten. Første utgave fikk navnet Pekula Vol. 1 - ARP, mens den andre utgaven som skal opp høsten 2018 har fått navnet Pekula Vol. 2 - ONENESS. Disse gis også ut som plater i etterkant av konserten.

Han har også laget musikk for film og TV, deriblant musikken til dokumentarserien MessiasNRK, samt vignett musikk til dokumentarserien Dalen Vår for NRK og underholdningsprogrammet De Nominerte på samme kanal.

Mokkelbost har også jobbet som musikk konsulent (music supervisor) på Joachim Trier sine to siste filmer Louder Than Bombs og Thelma. Han har også gjort samme jobb på spillefilmen Welcome To Norway.

I over 10 år jobbet han som frilansjournalist, først og fremst for NRK. Mokkelbost har blant annet laget tv-innslag og radiodokumentarer om og med artister som Jon Christensen, Grace Jones, Todd Rundgren, Terry Callier, John Leckie, Ice Cube og mange flere. I tillegg har han bidratt som journalist for en rekke publikasjoner.

Han er sønn av Arve Mokkelbost, tidligere fotballtrener i Brann, og bror til kunstner Are Mokkelbost.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]