Edenbridge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Edenbridge
Gamlebyen
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktSevenoaks
Admin. grevskapKent
Seremon. grevskapKent
StatusBy (town)
PostnummerTN8
Retningsnummer01732
Befolkning8 172 (2011)
Kart
Edenbridge
51°11′57″N 0°04′09″Ø

For Edenbridge, et metal-band fra Østerrike, se Edenbridge (band).

Edenbridge er en småby og verdslig sogn i distriktet Sevenoaks i Kent, England. Den ligger i området Weald, nær stedet hvor grevskapene Kent, Surrey og East Sussex møtes. Navnet kommer fra angelsaksisk Eadhelmsbrigge, «Eadhelms bro»; byen vokste opp ved et krysningspunkt i elven Eden, en bielv til Medway som har fått sitt navn fra byen.

Byen betjenes av to jernbanestasjoner, en ved linjen fra Redhill til Tonbridge, og en ved den gamle hovedlinjen mellom London og Eastbourne. De to linjene krysser hverandre rett utenfor Edenbridge. Byen hadde i henhold til folketellingen i 1991 en befolkning på 7 196 innbyggere, noe som hadde økt noe til 8 172 innbyggere i 2011.[1]

I middelalderen ble byen et sentrum for den omfattende jernindustrien i Weald. Flere tømmerbygninger fra perioden er bevart, og et av dem er innredet som museum. Edenbridge har hatt fire møller i århundrenes løp; Haxted Mill og Honour's Mill ved elven Eden, Christmas Mill ved en bielv, og en vindmølle sør for byen. Alle de fire møllebygningene er bevart, men i dag konvertert til annen bruk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Edenbridge (Kent)», City Population

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]