Diversity

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Diversity
Diversity 2009.jpg
Periode2007 -
SjangerHiphop
Medlemmer
Ashley Banjo
Jordan Banjo
Mitchell Craske
Sam Craske
Ike Ezekwugo
Perri Luc Kiely
Ian McNaughton
Jamie McNaughton
Matthew McNaughton
Warren Russell
Terry Smith

Diversity er en hiphopdansegruppe som er kjent for å ha vunnet tredje sesong av det britiske talentprogrammet Britain's Got Talent i mai 2009. Gruppen ble stiftet i 2007, og har medlemmer fra Dagenham, Leytonstone og Essex. Diversity vant UK National Street Dance Competition 2007. Koreografen og lederen for gruppen, er Ashley Banjo, som begynte å koreografere for seg selv da han var 14 år. Diversity opptrådte på The Wireless Festival i Hyde Park, London 5. juli 2009.

Britain's Got Talent[rediger | rediger kilde]

Diversity tok førsteplassen i Britain's Got Talent sesong nr. 3. Amanda Holden sa etter deres fremførelse «Dette programmet er bare så bra og jeg tror at det går ikke an å bli bedre enn det som har vært tidligere, og så kom dere gutter!». Piers Morgan syntes koreografien var super og at de var de beste danserne de har hatt i Britain's Got Talent.

Diversity var med i den første semifinalen 24. mai 2009, der sangeren Susan Boyle fikk mest stemmer, og det stod mellom Diversity og sangeren Natalie Okri. Diversity fikk flest stemmer av dommerne, og de gikk videre til finalen som skulle avholdes 30. mai 2009.

I finalen var Diversity blant de tre beste sammen med saxofonisten Julian Smith og sangeren Susan Boyle. Etter Julian Smith kom på 3.-plass, tenkte Diversity «Yes! Vi kommer på 2.-plass jo!», men Diversity vant med 24,9 % av stemmene i finalen, og Susan Boyle tok 2.-plassen. Boyle sa etter det at «de beste vant», og var i godt humør som vanlig. Tidligere den kvelden, sa Simon Cowell at Diversity var de eneste deltagerne som han ville gi 10 av 10 poeng til.

Som en del av førstepremien fikk Diversity opptre i Royal Albert Hall under The Royal Variety Performance i desember 2009 med blant annet dronningen av Storbritannia som publikum.