John Deere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Deere & Company)
Hopp til: navigasjon, søk
John Deere
John Deere
John Deere logo
Org.formAksjeselskap
Org.nummer957 269 222
Etablert1837
HovedkontorUSA Moline
BransjeLandbruksmaskin produsent
Produkt(er)Landbruksmaskiner
Grunnlegger(e)John Deere
NøkkelpersonerJohn Deere
Omsetning$ 3,5 mrd
Nettsidehttp://www.deere.se/
John Deere traktor
John Deere Pavilion i Moline, Illinois
John Deere hagetraktor
John Deere hjort

Deere & Company, kjent under merkenavnet John Deere, er en amerikansk traktorprodusent og et av de fire eldste selskapene i USA. Selskapet ble grunnlagt av smeden og oppfinneren John Deere i 1837.

Merket har en hjort som logo, og kjennetegnes ellers ved en dyp grønnfarge som hovedfarge, foruten detaljer i gult (stripe på panseret, gule felger).

Foruten traktorer produserer John Deere (john deere var i starten bare maskiner) skurtreskere, grasutstyr, såmaskiner, bomullshøstere og sjølgående eksaktsnittere. I tillegg har konsernet egne divisjoner for anleggsmaskiner, plenklippere, skogsmaskiner, samt maskiner for grøntpleie innen hage-, park- og golfsektoren.

Traktorer som leveres i Norge er primært produsert i Mannheim, Tyskland, hvor John Deere i 1956 kjøpte Lanz-fabrikken. Konsernets hovedkontor ligger i Moline, Illinois. Den amerikanske traktorproduksjonen skjer i Waterloo i Iowa.

Til Norge importeres John Deere av Reinhardt Maskin og Felleskjøpet. Merket har i flere år toppet registreringsstatistikken, og hadde i 2005 25,3 prosent av alle nyregistrerte traktorer i Norge med 1020 enheter. 2005 var John Deeres beste år i Norge gjennom tidene.

Kilder/referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

John Deere er den mest solgte traktoren i både Norge og Danmark.

http://www.deere.com/en_US/deerecom/index.html