Christian Hintze Holm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Christian Hintze Holm (født 8. desember 1964) er en norsk politiker fra Sosialistisk Venstreparti. Han var fra 2003 til 2011 ordfører i Nesodden kommune i Akershus. Han hadde da fire perioder i kommunestyret bak seg, og hadde vært medlem av formannskapet fra 1999. Han møtte i perioden 2001-2005 på Stortinget for Rolf Reikvam og Siri Hall Arnøy som 1. vararepresentant. Ved valget i 2007 ble det gjennomført direktevalg av ordfører i Nesodden kommune.

Hintze Holm var fra 2007 en av landets ni ordførere fra SV, i samarbeid med Høyre som hadde varaordføreren. Ved valget i 2011 ble det parallelt avholdt en rådgivende folkeavstemning om fortsatt direkte ordførervalg. Christian Hintze Holm var igjen den av kandidatene som fikk flest stemmer[1], men flere andre partier gikk sammen om å tilsidesette dette ønsket fra 41 % av de avgitte stemmene. Det direkte ordførervalget hadde en valgdeltakelse på 58,9 %. Ny ordfører ble i stedet Nina Sandberg fra Arbeiderpartiet.[2] Ny varaordfører ble Kjell G. Gudmundsen fra Høyre.

Hintze Holm er historiker og arbeidet som førstekonservator ved Follo museum før han ble heltidspolitiker. Han har skrevet bind 2 av Nesoddens historie og bind 3 og 4 av Frogns historie.


Forgjenger:
 Erik Moe 
Nesoddens ordfører
Etterfølger:
 Nina Sandberg 

Referanser[rediger | rediger kilde]