Follo museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Follo museum
Plassering DrøbakRediger på Wikidata
Kart
Follo museum
59°40′19″N 10°38′35″Ø
Nettstedhttps://mia.no/follomuseum/
Gamle Holstad skole står i dag på Follo museum.

Follo museum er regionmuseum for Follo-kommunene. Museet er en del av museumssammenslutningen MiA - Museene i Akershus. Follo museum har tre avdelinger - Det opprinnelige Follo museum på Seiersten ved Drøbak, Roald Amundsens hjem Uranienborg (museum) på Svartskog og Son kystkultursenter i sentrum av Son.

Follo museum på Seiersten er et friluftsmuseum med flere eldre bygninger fra folloregionen, bl.a. et gårdstun med driftsbygning fra SkoklefallNesodden, våningshus fra Børsum i Ås og bryggerhus fra Skjellerud i Frogn. Langs "landeveien" på museet ligger også gamle Holstad skole (fra 1869) og skysstasjonen Korsegården fra 1700-tallet. Friluftsmuseet ligger i et attraktivt rekreasjonsområde med Seiersten skanse (en del av forsvarsanlegget Oscarsborg festning), Ullerudtjernet og Drøbak Golfklubb.

På Seiersten ligger også Follo museums utstillingsbygg med kafé, museumsbutikk, administrasjon og magasiner. Utstillingene har fokus på folloregionens kulturhistorie, og museet har omfangsrike gjenstandssamlinger og arkiver.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]