Call on Me

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Call on Me» er en musikksingel av Eric Prydz. Den ble en hit i 2004, da den toppet listene i Storbritannia, Frankrike, Østerrike, Tyskland, Irland og Tyrkia, den nådde også andreplass i Australia, Hellas og Sveits. Singelen er en sampling av Steve Winwoods 1982 singel Valerie. Winwood ble imponert over Prydz sitt arbeid med sangen, og spilte inn Winwoods vokaler for å passe bedre til den nye singelen.

Musikkvideoen ble også svært populær. Den forestiller en aerobicklasse hvor kvinner danser med seksuelle antydninger. Klassen er ledet av den australske danseren og koreografen Deanne Berry, og dansen er til stor glede for den eneste mannen i gruppen, spilt av Juan Pablo di Pace. Storbritannias statsminister Tony Blair sa i et intervju at da han så den, holdt han på å falle av romaskinen.

Mange politikere og familiegrupper har prøvd å få stoppet videoen, men det er en variant for visning på dagtid og en mer dristig variant for visning om natten. Dette har også ført til en rekke parodier. Den ble også en av de mest nedlastede videoene i Australia, med over 35 000 nedlastinger.

I september 2014 slapp stiftelsen Aktiv mot Kreft en versjon av videoen med åtte tidligere og daværende kreftpasienter.[1] Hensikten var å skape oppmerksomhet om stiftelsen (startet i 2007 av Helle Aanesen og Grete Waitz) og promotere fysisk trening som en vanlig del av kreftbehandling. Videoen vakte stor oppsikt, mest positiv, men også noe kritikk[2].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Cancer patients remake Eric Prydz’s sexy ‘Call on me’ music video». Youtube. Besøkt 13. september 2013. 
  2. ^ «Lektor klager kreftvideo inn for Forbrukerombudet». Dagbladet. Besøkt 13. september 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forrige mottaker:
«My Prerogative» med Britney Spears
«Do They Know It's Christmas?» med Band Aid 20
Nummer 1 på VG-lista
(Uke 47–49 2004
og 53 2004–2 2005)
Neste mottaker:
Do They Know It's Christmas?» med Band Aid 20
«Unloved» med Espen Lind