Byåsen videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Byåsen videregående skole
Byåsen vgs.jpg
Grunnlagt2004
FylkeTrøndelag
KommuneTrondheim
ByTrondheim
BydelByåsen
AdresseSelsbakkveien 34
7027 Trondheim
RektorFrode Øren. Tidligere rektorer = Knut Wold [2000-2012], Geir Vikan [2012-2017]
Eleverca. 1070 (2012)
Ansatte198 (2012)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Byåsen videregående skole
63°23′42″N 10°21′54″Ø

Byåsen videregående skole er en offentlig, videregående skoleByåsen i Trondheim. Skolen ble ferdigstilt i 2004 og mottok skolebyggprisen for dette året.

Historie[rediger | rediger kilde]

Byåsen videregående skole ble bygget som en følge av at Sør-Trøndelag fylkeskommune etter hvert fikk behov for flere elevplasser. Den geografiske spredningen av skoleplasser i Trondheim har tradisjonelt vært skjev, og man øynet nå en mulighet til å endre dette.

Skolen er bygget på tomten hvor Munkvoll militærforlegning tidligere lå.

Arkitekt for skolen var HUS arkitekter AS. Skolen var opprinnelig planlagt mer omfattende enn det som er oppført, men andre byggetrinn ble utsatt.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Byåsen videregående skole er i dag arbeidsplass for rundt 1100 mennesker. Det er ca. 180 ansatte og ca. 900 elever fordelt på forskjellige studieretninger.

 • Skolen tilbyr følgende studieretninger:
  • ST – Studiespesialisering (før Kunnskapsløftet kjent som Allmenne, økonomiske og administrative fag)
  • MK – Medier og kommunikasjonsfag
  • RM – Restaurant og matfag (Hotell- og næringsmiddelfag)
  • HO – Helse og oppvekstfag
  • TIP – Teknikk og industriell produksjon (Mekaniske fag)
  • TF – Teknisk fagskole
  • STO – Særskilt tilrettelagt opplæring

Skolen har også tilbud innenfor voksenopplæring samt nettskole.

Bydelsfunksjoner[rediger | rediger kilde]

En av tankene bak det nye skoleanlegget var at det også skulle romme forskjellige bydelsfunksjoner.

Skolen driver også eget bilverksted som del av opplæringen.

Skolens idrettshall benyttes i utstrakt grad til idrett. Banen tilfredsstiller internasjonale krav til størrelse, og det er eget tribuneanlegg samt garderobeanlegg tilknyttet hallen. Mange lokale lag benytter i dag idrettshallen til treninger av forskjellige slag, bl.a håndball.

Lokaler[rediger | rediger kilde]

I tillegg til idrettshallen har skolen også flere fasciliteter som benyttes i den daglige opplæringen. Det er en stor avdeling for realfag med tilhørende laboratorium, bilverksted, lakkeringsverksted, kantine samt demonstrasjonskjøkken for å nevne noe.

Skolens arealer er ikke inndelt etter den tradisjonelle klasseromsløsningen, men er fordelt på opplæringsareal, formidlingsrom og fellesarealer. Man har i tillegg flere verksteder for de forskjellige studieretningene som aktivt benyttes i opplæringen.

Kantinen er stor og serverer daglig varm mat til både skolens elever og ansatte. Det tilbys i tillegg et større utvalg kald mat, påsmurt og salatbuffét. Skolen har et uttalt mål om å være en helsefremmende skole. Skolen har derfor fokus på at elevene skal ha tilgang på sunn mat. Skolen fjernet etter sitt første skoleår brusautomatene.

Skolens ressurssenter[rediger | rediger kilde]

Skolen tilbyr gjennom sitt ressurssenter utleie av møtelokaler, auditorium eller andre lokaler til eksterne kunder innen både offentlig og privat virksomhet. Det skreddersys kurs og møter ut ifra de enkeltes behov.

Skolens auditorium var en periode høsten 2004 i fast bruk hver søndag som gudstjenestelokale da Byåsen kirke var under rehabilitering.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]