Bybroen videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bybroen videregående skole
Bybroen vgs..jpg
Skolen ligger like ved Gamle Bybro i Trondheim sentrum.
LandNorge
KommuneTrondheim kommune
Beliggenhet

Bybroen videregående skole
63°25′44″N 10°24′01″Ø

Bybroen videregående skole er en videregående skole som ligger i sentrum av Trondheim. Skolen ble grunnlagt i 1908 av skolebestyrer Olav Mykland under navnet Mykland handelsskole. I 1957 skiftet skolen navn til Diller og Støen handelsskole, etter skolens daværende bestyrere Hilding Dillner og Gudmund Støen. I 1993 fikk skolen sitt nåværende navn: Bybroen videregående skole.

Skolen flyttet til Kjøpmannsgata 12 i 1939, i det som også kalles Håndtverkerforeningens hus. 1942 rekvirerte den tyske okkupasjonsmakten flere av byens bygninger, og skolens bestyrer måtte flytte skolen flere ganger. Ved freden i 1945 returnerte skolen til lokalene i Kjøpmannsgata 12 og har blitt værende der siden.

Bybroen videregående skole er i dag den eneste videregående skolen i Norge som eies av de ansatte, og styres som en ideell utdanningsinstitusjon. Skolen styres etter friskoleloven, og får statsstøtte. Bybroen vgs. har i overkant av 200 elever og tilbyr fag innenfor studiespesialisering [1].

Skolens elever er fordelt på Vg1, Vg2 og Vg3 studiespesialisering, i tillegg til påbygging til generell studiekompetanse, 23/5-regelen og realfagskurs.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Studie- og fagtilbud › Bybroen Videregående Skole Trondheim». www.bybroen.vgs.no. Besøkt 22. oktober 2021.