Gerhard Schønings skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gerhard Schønings skole
LandNorge
KommuneTrondheim kommune
AdresseVår Frueg 3, 7013 TRONDHEIM
Beliggenhet
Kart
Gerhard Schønings skole
63°25′45″N 10°23′56″Ø

Gerhard Schønings skole, tidligere Trondhjems Borgerlige Realskole, er en avdeling av Thora Storm videregående skole i Trondheim. Skolen ligger i Vår Frue gate i Midtbyen i Trondheim, med blant annet Vår Frue kirke som nærmeste nabo. Trondhjems Borgerlige Realskole ble opprettet i 1783 med midler fra Stiftelsen Trondhjems Borgerlige Realskole, Waisenhusstiftelsen og Thomas Angells Stiftelser.

I 1956 ble skolen omdannet til gymnas ved sammenslåingen av Trondhjems Borgerlige Realskole og Trondhjem kommunale høgre allmennskole, og oppkalt etter Gerhard Schøning som var rektor ved Trondheim katedralskole på midten av 1700-tallet, og en viktig kulturpersonlighet i norsk historie.[1] Stiftelsen Trondhjems Borgerlige Realskole eier skolens bygninger og grunn, og leier disse ut til Sør-Trøndelag fylkeskommune som driver skolen.

Skolen ble i 2010 slått sammen med Adolf Øiens skole til én enhet, Thora Storm videregående skole.

På folkemunne går skolen under navnet «Skjøning». Skolen tilbyr studiespesialisering, studiespesialisering med formgivingsfag, design og håndverk, helse- og oppvekstfag, yrkestrening, voksenopplæring og utdanning for minoritetsspråklige. Den har derfor en stor andel elever med ikke-norsk bakgrunn, og flere titalls språk praktiseres av skolens elever.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Pedagoger[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kildenett Arkivert 21. juli 2015 hos Wayback Machine. hentet 2012-03-03

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]