Bring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Revisjon per 1. des. 2015 kl. 09:13 av Asav (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigering Hopp til søk
Bring AS
Bring logo.svg
Brings logo.png
Org.formAksjeselskap
Org.nummer988 015 814
Etablert8. mars 2005
MorselskapPosten Norge
Hovedkontor Biskop Gunnerus’ gate 14 B, Oslo
LandNorge
Adm. dir. Elisabeth Hegg Gjølme
Nettsted Offisielt nettsted

Bring
59°54′42″N 10°45′16″Ø

Bring er et norsk post- og logistikkselskap med virksomhet i Norden. Bring er i Norge den delen av Post-konsernet som omfatter bedriftskundene og de deler av driften som retter seg mot bedriftskunder profileres derfor i grønne farger og ikke i den røde fargen som Posten benytter og som i all hovedsak skal profileres mot privatkunder. Selskapet eies av Posten Norge.

Bring ble etablert som merkevare i 2008, og er et resultat av Posten Norges vekststrategi og satsning mot det nordiske bedriftsmarkedet. Det ble i perioden 1998-2008 kjøpt opp en rekke selskap valgt strategisk for å kunne betjene det nordiske markedet. Etter 10 år med oppkjøp ble ideen bak Bring realisert og Bring er i sin helhet et selskap som er bygget opp av oppkjøp av flere små og store transportører. Blant kjente transportører som i dag er en del av Bring finner vi tidligere Nor-Cargo, Frigoscandia og slovakiske Blomquist Trucking. Alle oppkjøp ble finansiert gjennom morselskapet Posten og eies i sin helhet av Posten Norge AS men er profilert under merkevaren Bring. Også den delen av Posten som omhandlet transport av post og gods langs vei er i dag profilert under Bring og ikke Posten.

I Norge er det mest vanlig å se lastebiler, containere og vogntog profilert under merkevaren Bring og i grønne farger, mens det eksempelvis i Sverige finnes mindre kjøretøy som profileres i grønne farger og som er en del av Bring Citymail. Dette er i Norge en del av de tjenester som Posten tilbyr.

De lastebiler som er profilert i grønn farge og bærer Bring-navnet i Norge består 99% av den delen av Posten Norge som før fraktet pakker og post og som tidligere var rødfarget og bar Posten-navnet.[trenger referanse]

Tjenester

  • Bring Cargo – Nasjonal og internasjonal godstransport er med bil, båt, fly eller tog
  • Bring Express – Ekspress- og budleveranser
  • Bring Frigo – Temperaturregulert logistikk av matvarer
  • Bring Parcels – Pakkedistribusjon
  • Bring Supply Services – Fjerdeparts logistikkløsninger
  • Bring Warehousing – Lagerløsninger for de fleste typer produkter
  • Bring Mail – Lokal, nasjonal eller nordisk distribusjon av brev, varer og reklame for bedrifter
  • Bring Citymail – Industriell post for bedriftskunder i Sverige
  • Bring Dialog – Kundedialog og CRM

Eksterne lenker