Bring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bring AS
Bring logo.svg
Bring.jpg
En Bring-budbil
Org.formAksjeselskap
Org.nummer988 015 814
BransjeLogistikk
Etablert8. mars 2005[1]
MorselskapPosten Norge
Hovedkontor OsloRediger på Wikidata
LandNorge
Styreleder Siv Jahr
Nettsted Offisielt nettsted

Bring
59°54′42″N 10°45′16″Ø

Bring er et norsk post- og logistikkselskap med virksomhet i Norden. Bring er i Norge den delen av Post-konsernet som betjener bedriftskundene og de deler av driften som retter seg mot bedriftskunder profileres derfor i grønne farger og ikke i den røde fargen som Posten benytter og som i all hovedsak skal profileres mot privatkunder. Selskapet eies av Posten Norge.[2]

Bring ble etablert som merkevare i 2008, og er et resultat av Posten Norges vekststrategi og satsing mot det nordiske bedriftsmarkedet. Det ble i perioden 1998-2008 kjøpt opp en rekke selskap valgt strategisk for å kunne betjene det nordiske markedet. Etter 10 år med oppkjøp ble ideen bak Bring realisert og Bring er i sin helhet et selskap som er bygget opp av oppkjøp av flere små og store transportører. Blant kjente transportører som i dag er en del av Bring finner vi tidligere Nor-Cargo, Nettlast, Frigoscandia og slovakiske Blomquist Trucking. Alle oppkjøp ble finansiert gjennom morselskapet Posten og eies i sin helhet av Posten Norge AS, men fremstår med merkevaren Bring. Også den delen av Posten som omhandlet transport av post og gods langs vei er i dag profilert som Bring og ikke Posten.

I Norge er det mest vanlig å se lastebiler, containere og vogntog merket Bring, mens det eksempelvis i Sverige finnes mindre kjøretøy i grønne farger og som er en del av Bring Citymail. Dette er i Norge en del av de tjenester som Posten tilbyr.

Tjenester[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Om Posten og Bring». bring.no. Besøkt 20. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]