Brentwood (Essex)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Brentwood
Brentwood
Crown Street Christian Fellowship
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Brentwood
Admin. grevskap: Essex
Seremon. grevskap: Essex
Status By (town)
Befolkning 71 500 (2007)

Brentwood er en by i Essex i England. Den har gitt navn til og er administrasjonssenter for distriktet Brentwood, og ligger innenfor Londons pendlerbelte, 32 km nordøst for Charing Cross og like ved ringveien M25.

Det er en typisk forstad til London, med et lite handleområde og en hovedgate. Utenfor sentrum har boligområder spredd seg ut i det som tidligere var landsbygd og skogområder. Byen er kjent for privatskolen Brentwood School. En rekke selskaper holder til på industriområder i byen.

Byen fikk i 1990-årene rykte på seg for å være Englands kjedeligste by. Dette oppstod da David McClucky, bestyreren for Brentwood Theatre, sa til en lokal journalist at «det er vanskelig å trekke frem noe interessant om Brentwood» som kunne feires i en kommende festival. Han skal senere ha forklart at han mente at det var vanskelig å trekke ut en ting fra de mange historiske hendelser som har funnet sted der. Men skaden var skjedd, og ble ikke mindre da noen fant ut at «Bored town» er et anagram for Brentwood.