Bloodstained: Ritual of the Night

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bloodstained: Ritual of the Night
UtviklerInti Creates
UtgiverDeep Silver
Distributør
SkaperKoji Igarashi
ProdusentKoji Igarashi
DesignerAyami Kojima
Yoshitaka Amano
KomponistMichiru Yamane
Ippo Yamada
Jake Kaufman
SerieBloodstained
SpillmotorUnreal Engine 4
PlattformMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Nintendo Switch
SjangerAction-eventyr, metroidvania
ModusEnspiller og flerspiller

Bloodstained: Ritual of the Night er et action-eventyrspill lagd av tidligere produsent av Castlevania-serien, Koji Igarashi og utviklet av Inti Creates.[5] Spillet regnes som en åndelig oppfølger til Castlevania-serien, og ble lansert juni 2019 til Microsoft Windows, PlayStation 4, Nintendo Switch, og Xbox One.

Spillet ble kunngjort via en Kickstarter-kampanje skapt av Igarashi 11. mai 2015[6] hvor han ba om 500 000 dollar for å lage spillet. Da kampanjen ble avsluttet i juni 2015 hadde den samlet inn 5,5 millioner dollar[5] og var det høyest finansierte spillet på Kickstarter[7] frem til Shenmu III overgikk summen litt over en måned senere.[8]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien finner sted på 1700-tallet i England, under den industrielle revolusjonen. Alchemy Guild tar i bruk metoder for å tilkalle demoner, og de skapte «Shardbinders» som er mennesker smeltet sammen med demoniske krystaller. Slike Shardbinderne ble ofret av lauget, for å tilkalle demoner fra Helvete i det som var ment å være en skremme-taktikk. Men dette brakte i stedet ukontrollerbar ødeleggelse som utslettet lauget og store deler av England. Av de ofrede Shardbinders var det bare en av dem som het Gebel som overlevde. En annen Shardbinder, hovedpersonen Miriam, blir spart fordi hun falt inn en unaturlig dvale kort tid før hun etter planen skulle ofres og bli en Shardbinders.

10 år etter dette, i spillets nåtid, har Miriam våknet fra dvalen. Hun oppdager snart at Gebel har tilkalt demonene for å ødelegge England samtidig som han ønsker hevn på de overlevende alkymistene for alt de hadde gjort mot ham. Akkompagnert av Johannes, et tidligere medlem av Alchemy Guild, seiler de over havet til Arvantville - en nå ødelagt landsby som ligger i utkanten av Gebels slott, Hellhold. De møter Johannes sin venn Dominique, en eksorsist som tidligere hjalp Johannes med å ta vare på Miriam under dvalen hennes.

Miriam konfronterer etter hvert Alfred, et gjenlevende medlem av Alchemy Guild og den tidligere mentoren til Johannes. Alfred ønsker å gjenopprette en eldgammel bok som ble brukt til å påkalle demon. Hun møter også Zangetsu flere ganger, en demon-jeger fra Japan, som i begynnelsen ikke stolte på Miriam. Men han begynner etter hvert å respektere styrken hennes. Zangetsu forklarer at han er på jakt etter en demon ved navn Gremory, som kontinuerlig unnslipper ham.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ PlayStation Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Microsoft Store[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ a b «Bloodstained: Ritual of the Night». Kickstarter (engelsk). Besøkt 18. februar 2016. 
  6. ^ Otero, By Jose. «Former Castlevania Producer Announces Bloodstained: Ritual of the Night». IGN. Besøkt 18. februar 2016. 
  7. ^ «Koji Igarashi's Castlevania revival is Kickstarter's most funded video game». The Verge. Besøkt 18. februar 2016. 
  8. ^ Porter, By Matt. «Shenmue 3 Just Became the Most Funded Video Game Kickstarter». IGN. Besøkt 18. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]