Bjørgvin videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bjørgvin videregående skole
Bjørgvin videregående skole.JPG
MottoVi bryr oss
TypeVideregående skole
Grunnlagt1990
Nedlagt2014
FylkeVestland
KommuneBergen
BydelBergenhus
AdresseStrandgaten 195
5004 Bergen
EierHordaland fylkeskommune
RektorKristen Stormark
Elever560 (2013)
Ansatte98 (2013)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Bjørgvin videregående skole
60°23′48″N 5°18′53″Ø

Bjørgvin videregående skole var en fylkeskommunal videregående skole i Strandgaten i Bergen sentrum. Skolen tilbød program for studiespesialisering (realfag, språk, samfunnsfag og økonomi), service og samferdsel (IKT-servicefag og salg, service og sikkerhet), helse- og sosialfag (fotpleie, helsesekretær, hudpleie) og påbygging til generell studiekompetanse.

Til skolen hørte også avdelingen Kyrre skole i Øvregaten i Bergen sentrum, som gir tilrettelagt undervisning til ungdom og voksne med psykiske vansker (spesialskole). Her tilbys det både studiespeialiserende og formgivningsfag. Kyrre skole ble underlagt Bergen katedralskole fra skoleåret 2014-2015.

I tillegg til ordinær skole drev skolen utstrakt kursvirksomhet. Skolen var også sterkt involvert i internasjonalt humanitært arbeid, og hadde utveksling av elever til flere land i Europa.

Fra høsten 2014 ble skolevirksomheten på Bjørgvin overflyttet til nye Amalie Skram videregående skole, med unntak av helsefagene som ble overført til Årstad videregående skole.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps bookcase.pngDenne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.