Bjørgvin videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bjørgvin videregående skole
Bjørgvin videregående skole.JPG
MottoVi bryr oss
LandNorge
TypeVideregående skole
Grunnlagt1990
Nedlagt2014
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
BydelBergenhus
AdresseStrandgaten 195
5004 Bergen
EierHordaland fylkeskommune
RektorKristen Stormark
Elever560 (2013)
Ansatte98 (2013)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet
Map
Bjørgvin videregående skole
60°23′48″N 5°18′53″Ø

Bjørgvin videregående skole var en fylkeskommunal videregående skole i Strandgaten i Bergen sentrum. Skolen tilbød program for studiespesialisering (realfag, språk, samfunnsfag og økonomi), service og samferdsel (IKT-servicefag og salg, service og sikkerhet), helse- og sosialfag (fotpleie, helsesekretær, hudpleie) og påbygging til generell studiekompetanse.

Til skolen hørte også avdelingen Kyrre skole i Øvregaten i Bergen sentrum, som gir tilrettelagt undervisning til ungdom og voksne med psykiske vansker (spesialskole). Her tilbys det både studiespeialiserende og formgivningsfag. Kyrre skole ble underlagt Bergen katedralskole fra skoleåret 2014-2015.

I tillegg til ordinær skole drev skolen utstrakt kursvirksomhet. Skolen var også sterkt involvert i internasjonalt humanitært arbeid, og hadde utveksling av elever til flere land i Europa.

Fra høsten 2014 ble skolevirksomheten på Bjørgvin overflyttet til nye Amalie Skram videregående skole, med unntak av helsefagene som ble overført til Årstad videregående skole.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps bookcase.pngDenne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.