Kyrre skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bjørgvin videregående skole, avdeling Kyrre
Kyrre skole.JPG
MottoVi bryr oss
SkoletypeVideregående opplæring
Voksenopplæring
KommuneBergen
ByBergen
AdresseØvregaten 29
RektorKristen Stormark
Elever110 (2010)
Ansatte14 (2010)
NettstedOffisielt nettsted

Kyrre skole, eller Bjørgvin videregående skole, avdeling Kyrre var en avdeling av Bjørgvin videregående skole i Bergen, nå underlagt Bergen katedralskole. Skolen er for ungdommer og voksne som trenger tilrettelagt undervisning, hvilket betyr at skolen er forbeholdt elever som av forskjellige grunner ikke kan følge ordinært undervisningsopplegg ved behov for enten å ta opp igjen fag eller fullføre videregående skolegang. Skolen har pr begynnelsen av skoleåret 09-10 et elevtall på 110 , de fleste i tenårene og tjueårsalderen.

Skolen tar imot elever fra 16 år og oppover, og elever fra 16-24 år (med opplæringsrett) har førsterett til skoleplass. Skolens avdelingsleder er Trond Lygre. Kyrre skole har flere ganger av forskjellige grunner blitt truet med redusering av tilbudet og nedleggelse.[1]

Skolen tilbyr studiespesialiserende program med fordypningsfagene språk og samfunnsfag. Elever følger individuelle opplæringsplaner med alt fra to til over tjue timer i uken. Skolen tilbyr imidlertid ikke fulle timeplaner, og de fleste av elevene har derfor under tjue timer i uken. Begrunnelsen for dette er at elever som takler fulle timeplaner kan klare å gå på ordinære skoler. Kyrre skole er ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Bygget på to etasjer har eget mørkerom, formingsrom og keramikkrom, men gymnastikkelever må bruke andre skolers gymsal – eksempelvis blir Katedralskolens ene gymsal benyttet i skoleåret '09-10.

Karaktermessig klarer elevene seg over gjennomsnittet, selv om fraværet blant mange er høyt – miljøet på skolen blir dessuten betraktet som svært bra. Skolens eksamenssnitt for skoleåret 06-07 var 4,74.

De fleste elevene ved skolen har gått på ordinære skoler tidligere, og det er også fullt mulig å gå senere år på andre skoler; det avhenger av elevens egen interesse og ønsker samt hvorvidt det er behov for særlig tilrettelegging videre.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Frykter for skoletilbud». Bergens Tidende.no. 27. januar 2005. Besøkt 18. mai 2008. 
StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.