Birgitte Brekke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Birgitte Brekke
Født17. sep. 1954Rediger på Wikidata (67 år)
Ektefelle Bo Hjalmar Brekke, Shaw CliftonRediger på Wikidata

Birgitte Brekke (født 17. september 1954) er født i Danmark og er kommandør i Frelsesarmeen. Hun reiste på Frelsesarmeens internasjonale offisersskole i 1978 og der møtte hun Bo Brekke, som hun etter endt studium i 1980 giftet seg med. Sammen har de gjort tjeneste i Norge, Danmark og Sri Lanka og ledet arbeidet i Bangladesh og Nord-Skottland. I 2005 ble de nestkommanderende i Frelsesarmeens Øst-Europa-territorium som består av Russland, Ukraina, Georgia, Moldova og Romania. I 2006 ble de beordret til Pakistan hvor Bo ble skutt og drept i Lahore den 27. september 2007.

Birgitte Brekke er kjent som «Moren til Sally Ann» – et rettferdig handel-konsept som i dag har spredd seg til fire verdensdeler.

Selv om hun opprinnelig er fra Danmark, er Birgitte Brekke fortsatt norsk offiser. I perioden etter mannens død, var hun bosatt i Norge, men jobbet med prosjekter knyttet til det internasjonale hovedkvarteret i London. 1. november 2010 ble hun beordret som landsleder for Frelsesarmeen i Danmark.

Høsten 2012 ble hun utnevnt til internasjonal sekretær for Europa, og forfremmet til kommandør. Denne stillingen tiltrådte hun 1. februar 2013. I juli samme år ble det kjent at hun hadde forlovet seg med general Shaw Clifton. De giftet seg i London lørdag 12. oktober samme år. Fra 1. januar 2018 har Birgitte Brekke vært internasjonal sekretær for programavdelingen ved det internasjonale hovedkvarteret.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]