Becker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Becker
Generell informasjon
SjangerAmerikansk situasjonskomedie
Prod.landUSA
Sesonger6
Episoder129
Lengde22 minutt min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
8 oppføringer
Bak kamera
Skaper(e)David Hackel
Prod.selskapCBS
Sending
Periode2. nov. 199828. jan. 2004
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb

Becker er en amerikansk komiserie som gikk på CBS mellom 1998 og 2004. Handlingen var satt i bydelen The Bronx i New York City og i hovedrollen var Ted Danson som tittelkarakteren John Becker. John Becker er en doktor som driver en liten praksis for seg selv, og konstant blir irriterte og irritert av pasienter, arbeidspartnere, venner og i realiteten alt og alle i verden rundt ham.

Serien ble produsert av Paramount Television, som også produserte TV-serien Cheers hvor Ted Danson også var i hovedrollen.

Foruten Ted Danson, spilte også Terry Farrell, Hattie Winston, Shawnee Smith, Alex Désert, Saverio Guerra, Nancy Travis og Jorge García i serien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Showet dreide seg hovedsakelig om Becker og alle personer eller hendelser som irriterte ham, selv om en rekke andre karakterer også hadde deres øyeblikk. Forholdet mellom Becker og Regina, og senere mellom Becker og Chris, skaper mange av de aller viktigste hendelsene i serien.

TV-serien tok også opp en rekke mer alvorlige problemer, for eksempel homoseksualitet, narkotika-avhengighet, nymfomani, schizofreni, eller politisk korrekthet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Ted Danson som Dr. John Becker: utdannet ved Harvard Medical School, og driver en medisinsk praksis. Han irriterer seg ofte over ting som en flimrende gatelykt, støyende naboer, eller fordi han mener at det bare går søppel på TV. Becker er pessimistisk og overtroisk, og tror at omtrent alt bringer ham uflaks. Han har vært skilt to ganger, og er en stor gjerrigknark.
  • Hattie Winston som Margaret Wyborn: Beckers sykepleier og kontorsjef, og en av veldig få personer som faktisk tåler Becker. Margaret er en morsfigur for både Becker og Linda. Margaret er troende aptist, og siterer ofte fra Bibelen.
  • Shawnee Smith som Linda: En uutdannet ung kvinne som er Margarets assistent, ved Beckers kontor. I sesong to inviterer hun Bob til å bo hos henne, etter at han blir hjemløs - og hun er alt for høflig til å sparke ham ut. Hun snakker portugisisk, og lærte litt mandarin av en tidligere kjæreste, noe som viser seg nyttig når hun har med pasienter å gjøre.
  • Alex Désert som Jake Malinak: Beckers beste venn, som driver en avis-kiosk. Jake mistet synet i en bilulykke, flere år tidligere. Jake giftet seg med en kvinne kalt Amanda (spilt av Lindsay Price) bare 24 timer etter at de møttes. De fikk senere dette ekteskapet annullert, men bodde sammen en stund frem til Amanda reiste sin vei - og tok med seg alle eiendelene hans.
  • Terry Farrell som Regina Kostas (sesong 1–4) eier en restaurant hvor Becker ofte sitter. Hun var tidligere modell, men valgte å flytte hjem etter at karrieren hadde stoppet opp og faren hennes ble syk. Hun arvet restauranten, sammen med en gretten kunde Becker, og fortsetter å drive plassen videre til tross for alle klagene på matlagingen hennes - og hennes store misnøye med hele situasjonen.
  • Saverio Guerra som Bob. En tidligere klassekamerat fra videregående, som er hyperaktiv og irriterende. I hans tidligere opptredener refererte Bob ofte til seg selv i tredje person, men dette tones gradvis ned etter hvert som TV-serien skred frem. I løpet av sesong to blir Bob hjemløs, etter at hans kone tar alle pengene og eiendelene hans etter en skilsmisse.
  • Nancy Travis som Christine Connor. Beckers nye nabo, som flytter til Bronx etter å ha reist verden rundt. Hun er Beckers totale motsetning, alltid hyggelig og munter. Men etter hvert begynner Christine og Becker et romantisk forhold.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]