Barnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Barnes
Barnes
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Richmond upon Thames
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:SW13

Barnes er et forstadsområde i bydelen Richmond upon Thames i London. Det ligger omkring 9,5 km sørvest for Charing Cross, ved Themsen og med Hammersmith Bridge i den nordlige enden.

Området har noen av de eldste og dyreste boligene i London, særlig i gaten The Terrace. Beliggenheten ved elven skjermer mot trafikk, og de store husene gjør det til et roligere alternativ til Kensington, Fulham og Chelsea for de som ønsker en eksklusiv bolig.

I Castelnau, den nordlige delen av Barnes, ligger en kirke viet til Den hellige treenighet og et boligområde fra 1930-årene. Husene ble bygget av bydelsforvaltningen, og mange av dem er såkalte «Boot houses», bygget av selskapet Henry Boot. Husene oppfyller ikke moderne krav til bygningsstandard. For å kunne få lån med pant i huset er det nødvendig med nye yttervegger, hvilket har ført til at det er svært vanskelig for eierne å selge husene; de fleste har bodd der hele sitt liv.

Ebenezer Cobb Morley skrev i 1860-årene de moderne reglene for fotball i sitt hjem i Barnes.

Gustav Holst og Ninette de Valois bodde i The Terrace, Barnes, og deres hus har blå plaketter.

I sanger Marc Bolan død i en trafikkulykke i Barnes 16. september 1977, når hans venninnes bil, en Mini, kolliderte med en tre i Queen's Ride.