Barnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Barnes
Barnes from Bridge.JPG
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
DistriktRichmond upon Thames
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i Ytre London
Grunnlagt1955
PostnummerSW13
Areal4,5 km²
PostkodeSW13

Barnes
51°28′27″N 0°14′07″V

Barnes er et forstadsområde i bydelen Richmond upon Thames i London. Det ligger 8,5 km vest-sørvest for Charing Cross, ved en bøy i Themsen og med Hammersmith Bridge i den nordlige enden. Området har noen av de eldste og dyreste boligene i London, særlig i gaten The Terrace. Beliggenheten ved elven skjermer mot trafikk, og de store husene gjør det til et roligere alternativ til Kensington, Fulham og Chelsea for de som ønsker en eksklusiv bolig.

Historie[rediger | rediger kilde]

Historisk var området en del av Surrey og Barnes opptrer i Domesday Book av 1086 som Berne. Kannikene av St. Pauls katedralen hadde besittelser her: 8 hider, betalte skatt med området Mortlake; 6 plogland, 20 acre (81,000 m²) med beiteland. De ga totalt £7 i året til dets føydale herrer.[1]

I Castelnau, den nordlige delen av Barnes, ligger en kirke viet til Den hellige treenighet og et boligområde fra 1930-årene. Husene ble bygget av bydelsforvaltningen, og mange av dem er såkalte «Boot houses», bygget av selskapet Henry Boot. Husene oppfyller ikke moderne krav til bygningsstandard. For å kunne få lån med pant i huset er det nødvendig med nye yttervegger, hvilket har ført til at det er svært vanskelig for eierne å selge husene; de fleste har bodd der hele sitt liv.

En undersøkelse i 2014 slo fast at Barnes hadde den høyeste andelen av uavhengige butikker i uansett område i Storbritannia med en andel av 96,6 prosent.[2]

Ebenezer Cobb Morley skrev i 1860-årene de moderne reglene for fotball i sitt hjem i Barnes.

Komponisten Gustav Holst og ballettdanseren Ninette de Valois bodde i The Terrace, Barnes, og deres hus har blå plaketter.

Sangeren Marc Bolan døde i en trafikkulykke i Barnes den 16. september 1977 da hans venninnes bil, en Mini, kolliderte med et tre i Queen's Ride.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Palmer, J.J.N.: «Place: Barnes» Arkivert 3. januar 2018 hos Wayback Machine., Open Domesday.
  2. ^ «Barnes leads in independent shops» Arkivert 3. mai 2014 hos Wayback Machine. DIY Week. 25. mars 2014.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Barnes, London – kategori av bilder, video eller lyd på Commons